Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karadeniz Mutfağının Özellikleri

Karadeniz Mutfağının Özellikleri
0
115

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Karadeniz'e özgü lezzetlerin başında ançuez, karalahana ve darı kazanç Karadeniz halkı ançuez ile pek fazla yemek hazırlamaktadır Bunlardan en bilinenleri hamsili pilav, ançuez köftesi, hammsi tatlısı, hamsi çorbasıdır

Bilindiği gibi karalahana A ve C vitaminleri bakımından oldukça zengindir Karadeniz halkı karalahanayıda mutfaklarndan bu nedenle yetersiz etmezler

Darı ise, ilk kez ekmek edinmek üzere pek çok Karadeniz yemeğinde kullanılır Sıkça tüketilen malzemeler arasında turşu, tereyağı ve peynir de yer alır

Engebeli coğrafyasına rağmen doğadan toplanan çeşitli tümör de yöre mutfağı lezzetlerine katkıda bulunur *
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,345Kullanıcılar
mikoSon üye
Üst Alt