Karadeniz'e ozgu lezzetlerin başında hamsi, karalahana ve mısır gelir Karadeniz halkı hamsi ile pek cok yemek hazırlamaktadır Bunlardan en bilinenleri hamsili pilav, hamsi koftesi, hammsi tatlısı, hamsi corbasıdır
Bilindiği gibi karalahana A ve C vitaminleri bakımından oldukca zengindir Karadeniz halkı karalahanayıda mutfaklarndan bu nedenle eksik etmezler
Mısır ise, başta ekmek olmak uzere pek cok Karadeniz yemeğinde kullanılır Sıkca tuketilen malzemeler arasında turşu, tereyağı ve peynir de yer alır
Zorlu coğrafyasına karşın doğadan toplanan ceşitli bitkiler de yore mutfağı lezzetlerine katkıda bulunur
Bilindiği gibi karalahana A ve C vitaminleri bakımından oldukca zengindir Karadeniz halkı karalahanayıda mutfaklarndan bu nedenle eksik etmezler
Mısır ise, başta ekmek olmak uzere pek cok Karadeniz yemeğinde kullanılır Sıkca tuketilen malzemeler arasında turşu, tereyağı ve peynir de yer alır
Zorlu coğrafyasına karşın doğadan toplanan ceşitli bitkiler de yore mutfağı lezzetlerine katkıda bulunur