iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
200 gr tatlı lor peyniri
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı un
Karadut sosu için :
200 gr karadut (veya böğürtlen)
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzerine:
Toz antep fıstığı
Hazırlanışı :
Tatlı lor peyniri, yumurta sarısı, pudra şekeri ve unu karıştırın, hamur gibi yoğurunCeviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirinÖnceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirinKaradutları pudra şekeri ile beraber bir tavaya koyun, ezerek pişirinPişen karadut sosunu süzgeçten süzerek karadut tatlısının üzerine dökünAntep fıstığı serperek servis yapın
200 gr tatlı lor peyniri
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı un
Karadut sosu için :
200 gr karadut (veya böğürtlen)
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzerine:
Toz antep fıstığı
Hazırlanışı :
Tatlı lor peyniri, yumurta sarısı, pudra şekeri ve unu karıştırın, hamur gibi yoğurunCeviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirinÖnceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirinKaradutları pudra şekeri ile beraber bir tavaya koyun, ezerek pişirinPişen karadut sosunu süzgeçten süzerek karadut tatlısının üzerine dökünAntep fıstığı serperek servis yapın