iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler ;
1 Litre süt
1 Bardak ve artı 1 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı pirinç unu
3 kahve fincanı buğday nişastası
300 gr karadut
Ara katlar için;
Paket petibör veya bebe bisküvisi veya yulaflı bisküvi (Hangisi mevcutsa)
Üzerini süslemek için;
Karadut
Hazırlanışı ;
İlk olarak sapları ayıklanmış ve yıkanmış karadutlar süzülmeye bırakılır Bisküviler de rondodan geçirilir ve hazır hale getirilir Sonra tencereye şeker, pirinç unu, buğday nişastası alınır ve yavaş yavaş süt ilave edilerek çırpıcı ile karıştırılır
Ardında ocağa alınır ve pişirilmeye başlanır Ayıklanmış ve temizlenmiş karadutlar muhallebi karışımına eklenir ve blendardan geçirilir ocakta iken pişirmeye devam Kaynayan ve katılaşan muhallebi soğumaya bırakılır
Koyacağınız bardaklarınızın altına bir sıra rondodan geçen bisküvi, bir sıra muhallebi şeklinde koyulur ve en üste yine bisküvi koyulur Karadut ile süslenir
AFİYET OLSUN
1 Litre süt
1 Bardak ve artı 1 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı pirinç unu
3 kahve fincanı buğday nişastası
300 gr karadut
Ara katlar için;
Paket petibör veya bebe bisküvisi veya yulaflı bisküvi (Hangisi mevcutsa)
Üzerini süslemek için;
Karadut
Hazırlanışı ;
İlk olarak sapları ayıklanmış ve yıkanmış karadutlar süzülmeye bırakılır Bisküviler de rondodan geçirilir ve hazır hale getirilir Sonra tencereye şeker, pirinç unu, buğday nişastası alınır ve yavaş yavaş süt ilave edilerek çırpıcı ile karıştırılır
Ardında ocağa alınır ve pişirilmeye başlanır Ayıklanmış ve temizlenmiş karadutlar muhallebi karışımına eklenir ve blendardan geçirilir ocakta iken pişirmeye devam Kaynayan ve katılaşan muhallebi soğumaya bırakılır
Koyacağınız bardaklarınızın altına bir sıra rondodan geçen bisküvi, bir sıra muhallebi şeklinde koyulur ve en üste yine bisküvi koyulur Karadut ile süslenir
AFİYET OLSUN