iltasyazilim
FD Üye
Karagöz Tatlısı ( Nefis ) Tarifi İçin Malzemeler HAMURU İÇİN MALZEMELER:
*1 buçuk su bardağı süt
*1 adet yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım paket kabartma tozu
*Yarım paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
*Nişasta
*Ceviz
*1 yemek kaşığı kakao
ŞERBET İÇİN MALZEMELER;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*Yarım limon
Karagöz Tatlısı ( Nefis ) Tarifi Yapılışı Hamur için sütü ılıtıp bir yemek kaşığı kadar ayırarak bir leğene dökelim, üzerine mayayı ekleyip karıştıralım Üzerine süt, sıvı yağ, şeker, yumurtayı ekleyip karıştırıp un ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğuralım Sonra hamuru dört bezeye ayıralım bu arada şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp kaynatalım iyice kaynadıktan sonra birkaç damla limon sıkıp ocağı kapatalım Gelelim hamura, dört bezeden birini ayırdığımız bir kaşık süt ve kakao ile karıştırıp iyice kakaoyu yedirelim ve bu bezeyi üçe ayıralım Sonra bu bezeleri yuvarlayarak silindir şeklinde uzatalım,**daha sonra obur bezelerden bir tanesini oklava ile nişasta katarak açalım( nişasta hamurun birbirine yapışmasını önlüyor) ?*Kakaolu silindirin bitanesini tam ortasına koyalım üzerine ceviz serpelim ve rulo şeklinde yuvarlayalım Yuvarladığımız hamuru bir parmak aralıkla keselim ve yağladığımız tepsiye düzelim diğer bezeleri de aynı şekilde yapalım 170 derece fırında pişirin piştikten sonra ılık olan şerbeti sıcakken üzerine dökelim Soğuduktan sonra servise alabilirsiniz Hepinize afiyet olsun??
*1 buçuk su bardağı süt
*1 adet yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım paket kabartma tozu
*Yarım paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
*Nişasta
*Ceviz
*1 yemek kaşığı kakao
ŞERBET İÇİN MALZEMELER;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*Yarım limon
Karagöz Tatlısı ( Nefis ) Tarifi Yapılışı Hamur için sütü ılıtıp bir yemek kaşığı kadar ayırarak bir leğene dökelim, üzerine mayayı ekleyip karıştıralım Üzerine süt, sıvı yağ, şeker, yumurtayı ekleyip karıştırıp un ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğuralım Sonra hamuru dört bezeye ayıralım bu arada şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp kaynatalım iyice kaynadıktan sonra birkaç damla limon sıkıp ocağı kapatalım Gelelim hamura, dört bezeden birini ayırdığımız bir kaşık süt ve kakao ile karıştırıp iyice kakaoyu yedirelim ve bu bezeyi üçe ayıralım Sonra bu bezeleri yuvarlayarak silindir şeklinde uzatalım,**daha sonra obur bezelerden bir tanesini oklava ile nişasta katarak açalım( nişasta hamurun birbirine yapışmasını önlüyor) ?*Kakaolu silindirin bitanesini tam ortasına koyalım üzerine ceviz serpelim ve rulo şeklinde yuvarlayalım Yuvarladığımız hamuru bir parmak aralıkla keselim ve yağladığımız tepsiye düzelim diğer bezeleri de aynı şekilde yapalım 170 derece fırında pişirin piştikten sonra ılık olan şerbeti sıcakken üzerine dökelim Soğuduktan sonra servise alabilirsiniz Hepinize afiyet olsun??