iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
1 paket margarin 1 çay bardağı pudra şekeri 1 tane yumurta 2 çorba kaşığı yoğurt 2 çorba kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un
Şerbet Malzemeleri:
4 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su Biraz limon suyu
Hazırlanışı;
Öncelikle 4 su bardağı toz şeker ve 4 su bardağı suyu bir tencereye alıp şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatıyoruz Bir kaç damla limon suyu döktükten sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz Tatlının daha hafif olmasını istiyorsanız şeker miktarını azaltabilirsiniz
Tatlının hamuru için yoğurma kabına ilk önce oda sıcaklığındaki margarin, pudra şekeri, yumurta ve yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz
Daha sonra içine biraz un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırıyoruz
Hamur henüz tam kıvama gelmemişken yoğurma kabındaki hamurun 4’de birini başka bir kaba alıyoruz
Yoğurma kabında kalan hamura un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz
Ayırdığımız ve başka bir kaba aldığımız hamura kakaoyu ve yeterince kadar unu ekleyip onu da kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz
Böylelikle sade hamur ve kakaolu hamur olmak üzere iki çeşit hamur elde ediyoruz
Sade hamuru tezgahta dikdörtgen olacak şekilde merdaneyle açıyoruz
Kakaolu hamuru da sade hamurun boyunda elimizle silindir haline getiriyoruz
Dikdörtgen olarak açtığımız sade hamurun üstüne, silindir haline getirdiğimiz kakaolu hamuru koyup rulo şeklinde sarıyoruz
Elde ettiğimiz ruloyu dolaba kaldırıp bir saat dinlenmesi için bekletiyoruz
Dinlenen hamuru keskin bir bıçakla bir parmak kalınlığında kesiyoruz ve elimizle şeklini yuvarlak haline getiriyoruz
Kesip şekil verdiğimiz hamurları yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 2025 dk üstü hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz
Pişen tatlılarımızı fırından çıkardıktan sonra bir kaç dakika bekletip soğuyan şerbetin içine koyuyoruz ve şerbeti tamamen çekmesini bekliyoruz
İsteğe göre üzerine robotta çekilmiş fındık yada ceviz serperek ikram ediyoruz
Afiyet olsun
1 paket margarin 1 çay bardağı pudra şekeri 1 tane yumurta 2 çorba kaşığı yoğurt 2 çorba kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un
Şerbet Malzemeleri:
4 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su Biraz limon suyu
Hazırlanışı;
Öncelikle 4 su bardağı toz şeker ve 4 su bardağı suyu bir tencereye alıp şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatıyoruz Bir kaç damla limon suyu döktükten sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz Tatlının daha hafif olmasını istiyorsanız şeker miktarını azaltabilirsiniz
Tatlının hamuru için yoğurma kabına ilk önce oda sıcaklığındaki margarin, pudra şekeri, yumurta ve yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz
Daha sonra içine biraz un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırıyoruz
Hamur henüz tam kıvama gelmemişken yoğurma kabındaki hamurun 4’de birini başka bir kaba alıyoruz
Yoğurma kabında kalan hamura un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz
Ayırdığımız ve başka bir kaba aldığımız hamura kakaoyu ve yeterince kadar unu ekleyip onu da kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz
Böylelikle sade hamur ve kakaolu hamur olmak üzere iki çeşit hamur elde ediyoruz
Sade hamuru tezgahta dikdörtgen olacak şekilde merdaneyle açıyoruz
Kakaolu hamuru da sade hamurun boyunda elimizle silindir haline getiriyoruz
Dikdörtgen olarak açtığımız sade hamurun üstüne, silindir haline getirdiğimiz kakaolu hamuru koyup rulo şeklinde sarıyoruz
Elde ettiğimiz ruloyu dolaba kaldırıp bir saat dinlenmesi için bekletiyoruz
Dinlenen hamuru keskin bir bıçakla bir parmak kalınlığında kesiyoruz ve elimizle şeklini yuvarlak haline getiriyoruz
Kesip şekil verdiğimiz hamurları yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 2025 dk üstü hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz
Pişen tatlılarımızı fırından çıkardıktan sonra bir kaç dakika bekletip soğuyan şerbetin içine koyuyoruz ve şerbeti tamamen çekmesini bekliyoruz
İsteğe göre üzerine robotta çekilmiş fındık yada ceviz serperek ikram ediyoruz
Afiyet olsun