iltasyazilim
FD Üye
Karalahana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 demet karalahana
*Orta boy soğan
*Sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek k salça
*1 çay bardağı barbunya
*1 çay bardağı buğday
*Yarım çay bardağı mısır
*2 yemek kaşığı mısır unu
*Sıcak su
Karalahana Çorbası Tarifi Yapılışı Karalahanaları güzelce yıkıyor, yemeklik doğrayarak bir kez daha yıkıyoruz Yemeklik doğranan lahanalar düdüklü tencere 10 dk kadar su eklenerek haşlanır Haşlanan lahanalar suyu süzülerek ayrılır
Yemek tenceremize biraz sıvı yağ ve ardından tereyağı ekleriz Üzerine soğanlar, pembeleşince de salça eklenir Ardından lahanalar eklenerek karıştırılır Üzerine barbunya, mısır, bulgur eklenerek karıştırılır ve üzerini 45 parmak geçecek kadar sıcak su eklenir
Lahana geç haşlanır, bi 2025 dk kaynadıktan sonra tuz ve kırmızı pul biber eklenir
Ardından bir kaseye 2 yemek kaşığı mısır unu eklenir Lahana yemeğinin suyu ile açılır Açılan mısır unu yemeğe ilave edilerek bi 510 dk daha kaynatılır
Lahana ve malzemeler yumuşayınca altı kapatılır Çok lezzetli ve vitaminlidir Şimdiden afiyet olsun
Not: Ben evde yarım patates vardı, onuda ekledim ama siz damak zevkinize görede yapabilirsiniz Ayrıca eğer demetiniz çok ise, haşladıktan sonra soğumasını bekleyip buzlukta saklayabilirsiniz lahananızı
*1 demet karalahana
*Orta boy soğan
*Sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek k salça
*1 çay bardağı barbunya
*1 çay bardağı buğday
*Yarım çay bardağı mısır
*2 yemek kaşığı mısır unu
*Sıcak su
Karalahana Çorbası Tarifi Yapılışı Karalahanaları güzelce yıkıyor, yemeklik doğrayarak bir kez daha yıkıyoruz Yemeklik doğranan lahanalar düdüklü tencere 10 dk kadar su eklenerek haşlanır Haşlanan lahanalar suyu süzülerek ayrılır
Yemek tenceremize biraz sıvı yağ ve ardından tereyağı ekleriz Üzerine soğanlar, pembeleşince de salça eklenir Ardından lahanalar eklenerek karıştırılır Üzerine barbunya, mısır, bulgur eklenerek karıştırılır ve üzerini 45 parmak geçecek kadar sıcak su eklenir
Lahana geç haşlanır, bi 2025 dk kaynadıktan sonra tuz ve kırmızı pul biber eklenir
Ardından bir kaseye 2 yemek kaşığı mısır unu eklenir Lahana yemeğinin suyu ile açılır Açılan mısır unu yemeğe ilave edilerek bi 510 dk daha kaynatılır
Lahana ve malzemeler yumuşayınca altı kapatılır Çok lezzetli ve vitaminlidir Şimdiden afiyet olsun
Not: Ben evde yarım patates vardı, onuda ekledim ama siz damak zevkinize görede yapabilirsiniz Ayrıca eğer demetiniz çok ise, haşladıktan sonra soğumasını bekleyip buzlukta saklayabilirsiniz lahananızı