iltasyazilim
FD Üye
Karalahana Diblesi Tarifi İçin Malzemeler
*3 demet karalahana
*2 su bardağı pirinç
*3 soğan
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 havuç
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 tatlı kaşığı tuz
*Karabiber
Karalahana Diblesi Tarifi Yapılışı İlk olarak bir tencereye 2 litre kadar su koyup kaynamaya bırakıyoruzLahanaları iyice yıkayıp ince ince doğruyoruz ve kaynayan suya lahanaları koyup haşlıyoruz haşlandığını lahanadan elimize alıp iki parmağınızın arasında eziyoruz Eğer kolay eziliyorsa haşlanmış demektir haşlanan lahananın içine 2 su bardağı pirinci koyup yaklaşık beş dakika kaynatıyoruz süzgeçten süzüyoruz
Ayrı bir tencerede 3 adet soğanı ince uzun bir şekilde doğruyoruz bir havucu da içine rendeleyin sıvı yağını ve tereyağını koyup orta ateşte kavuruyoruz kavrulan soğanlarımızı içine salçayı koyup karıştırdıktan sonra lahanayı soğanların içine koyup 2 tatlı kaşığı tuz koyduktan sonra bir güzel harmanlıyoruz Yaklaşık bir su bardağı kadar kaynar suyu lahananın içine koyup ocağın altını kısıp demlenmeye bırakıyoruz demlenen diblemizin üzerine bir tatlı kaşığı kadar karabiber serpip servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
*3 demet karalahana
*2 su bardağı pirinç
*3 soğan
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 havuç
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 tatlı kaşığı tuz
*Karabiber
Karalahana Diblesi Tarifi Yapılışı İlk olarak bir tencereye 2 litre kadar su koyup kaynamaya bırakıyoruzLahanaları iyice yıkayıp ince ince doğruyoruz ve kaynayan suya lahanaları koyup haşlıyoruz haşlandığını lahanadan elimize alıp iki parmağınızın arasında eziyoruz Eğer kolay eziliyorsa haşlanmış demektir haşlanan lahananın içine 2 su bardağı pirinci koyup yaklaşık beş dakika kaynatıyoruz süzgeçten süzüyoruz
Ayrı bir tencerede 3 adet soğanı ince uzun bir şekilde doğruyoruz bir havucu da içine rendeleyin sıvı yağını ve tereyağını koyup orta ateşte kavuruyoruz kavrulan soğanlarımızı içine salçayı koyup karıştırdıktan sonra lahanayı soğanların içine koyup 2 tatlı kaşığı tuz koyduktan sonra bir güzel harmanlıyoruz Yaklaşık bir su bardağı kadar kaynar suyu lahananın içine koyup ocağın altını kısıp demlenmeye bırakıyoruz demlenen diblemizin üzerine bir tatlı kaşığı kadar karabiber serpip servis yapabilirsiniz Afiyet olsun