iltasyazilim
FD Üye
Yöresel bir tat
Malzemeler:
300 gr kıyma
2 demet karalâhana
5 çorba kpirinç
5 çorba kbulgur
2 çorba kmısır yarması
1 çorba kdomates salçası
1 çorba kbiber salçası
birkaç dal maydanoz
birkaç dal dereotu
Tuz
Karabiber
Kuru nane
Su
Sıvıyağ
Dolma Tarifi
Yıkadığımız karalâhanaları, kaynamış suda biraz bekletelim
Bu arada yemeklik doğradığımız soğanı Büyük bir kapa alın, bütün malzemeleri sırasıyla kıyma, pirinç, bulgur, tuz, karabiber mısır yarması kuru nane domates ve biber salçasını, yağını ilave
Edip iyice karıştırınız
Karalahanaları süzgeçten geçirinHazırladığınız harçtan içine yeteri kadar koyup sarınız ,sardığınız dolmaları geniş bir tencereye diziniz,Üzerine sıcak su dökünüz,biraz yağ ekleyiniz,kısık ateşte pişiriniz 20 dakika sonra pişecektirAfiyet olsun
Malzemeler:
300 gr kıyma
2 demet karalâhana
5 çorba kpirinç
5 çorba kbulgur
2 çorba kmısır yarması
1 çorba kdomates salçası
1 çorba kbiber salçası
birkaç dal maydanoz
birkaç dal dereotu
Tuz
Karabiber
Kuru nane
Su
Sıvıyağ
Dolma Tarifi
Yıkadığımız karalâhanaları, kaynamış suda biraz bekletelim
Bu arada yemeklik doğradığımız soğanı Büyük bir kapa alın, bütün malzemeleri sırasıyla kıyma, pirinç, bulgur, tuz, karabiber mısır yarması kuru nane domates ve biber salçasını, yağını ilave
Edip iyice karıştırınız
Karalahanaları süzgeçten geçirinHazırladığınız harçtan içine yeteri kadar koyup sarınız ,sardığınız dolmaları geniş bir tencereye diziniz,Üzerine sıcak su dökünüz,biraz yağ ekleyiniz,kısık ateşte pişiriniz 20 dakika sonra pişecektirAfiyet olsun