iltasyazilim
FD Üye
Karalahana ve Havuç Diblesi (Kalori Hesaplı) Tarifi İçin Malzemeler
*1 demet karalahana
*1 adet havuç
*1 çay bardağına yakın bulgur
*1 adet soğan
*3 yemek kaşığı zeytin yağı
*1 çay kaşığı domates salçası
*Tuz, fesleğen
Karalahana ve Havuç Diblesi (Kalori Hesaplı) Tarifi Yapılışı İlk işimiz lahanaları, havuçları çok ince doğrayarak haşlanmaya bırakmak Kısık ateşte suyu kaynayana kadar bekletiyoruz Kaynadıktan sonra süzüyoruz Suyunu saldıktan sonra tekrar tencereye koyup 1 bardaktan biraz fazla su ekleyip kaynatıyoruz Kaynayınca bulguru ve tuzunu ekleyip ocağın altını kapatıyoruz (Lahanaların haşlandığından emin olalım )
Lahanalar 10 dakika demlene dursun Biz tavaya yağı ve küp küp doğradığımız soğanları alıyoruz Üzerine salçayı da ilave ediyoruz Bir tutam tuz ve bir tutam fesleğenle biraz daha çevirdikten sonra tenceredeki lahanalara ekliyoruz (Başka baharatlarda eklenebilir ) Güzelce karıştırıyoruz
Sumakla süsleyip yoğurtla servisi mükemmel oluyor Afiyet olsun
(1 porsiyon:160 kcal)
*1 demet karalahana
*1 adet havuç
*1 çay bardağına yakın bulgur
*1 adet soğan
*3 yemek kaşığı zeytin yağı
*1 çay kaşığı domates salçası
*Tuz, fesleğen
Karalahana ve Havuç Diblesi (Kalori Hesaplı) Tarifi Yapılışı İlk işimiz lahanaları, havuçları çok ince doğrayarak haşlanmaya bırakmak Kısık ateşte suyu kaynayana kadar bekletiyoruz Kaynadıktan sonra süzüyoruz Suyunu saldıktan sonra tekrar tencereye koyup 1 bardaktan biraz fazla su ekleyip kaynatıyoruz Kaynayınca bulguru ve tuzunu ekleyip ocağın altını kapatıyoruz (Lahanaların haşlandığından emin olalım )
Lahanalar 10 dakika demlene dursun Biz tavaya yağı ve küp küp doğradığımız soğanları alıyoruz Üzerine salçayı da ilave ediyoruz Bir tutam tuz ve bir tutam fesleğenle biraz daha çevirdikten sonra tenceredeki lahanalara ekliyoruz (Başka baharatlarda eklenebilir ) Güzelce karıştırıyoruz
Sumakla süsleyip yoğurtla servisi mükemmel oluyor Afiyet olsun
(1 porsiyon:160 kcal)