iltasyazilim
FD Üye
Karalahana Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 demet karalahana
*2 su bardağı yarı haşlanmış barbunya
*1 kuru soğan
*23 yeşil biber
*1 kırmızı biber
*Salça
*Sıvı yağ
*Tuz, karabiber, pul biber
Karalahana Yemeği Tarifi Yapılışı Öncelikle bir gece önceden ısladığımız barbunyayı düdüklüde 15 dk kadar haşlayalım Ayıklayıp yıkadığımız karalahanayı bir tencerede su kaynatarak içine yaprak yaprak atıp haşlayalım 23 dk sonra çıkaralım Soğuyunca kalın olan sap kısmını keselim Lahanaları üst üste koyup parmak kalınlığında marul doğrar gibi doğrayalım
Tencereye yemeklik doğradığımız soğanı, yeşil biberi ve kırmızı biberi sıvı yağ ekleyerek kavuralım 2 yemek kaşığı salça ilave edelim Haşlanıp süzülmüş barbunyayı ve doğranmış karalahanayı ilave edelim Azcık karıştırıp suyunu ilave edelim Yemeğin piştikten sonra suyu çok fazla olmamalı Bu yüzden suyu azar azar ilave edelim Tuz, pul biber ve karabiber ilave edelim Lahana ve barbunya pişene kadar kaynatalım Afiyet olsun
*1 demet karalahana
*2 su bardağı yarı haşlanmış barbunya
*1 kuru soğan
*23 yeşil biber
*1 kırmızı biber
*Salça
*Sıvı yağ
*Tuz, karabiber, pul biber
Karalahana Yemeği Tarifi Yapılışı Öncelikle bir gece önceden ısladığımız barbunyayı düdüklüde 15 dk kadar haşlayalım Ayıklayıp yıkadığımız karalahanayı bir tencerede su kaynatarak içine yaprak yaprak atıp haşlayalım 23 dk sonra çıkaralım Soğuyunca kalın olan sap kısmını keselim Lahanaları üst üste koyup parmak kalınlığında marul doğrar gibi doğrayalım
Tencereye yemeklik doğradığımız soğanı, yeşil biberi ve kırmızı biberi sıvı yağ ekleyerek kavuralım 2 yemek kaşığı salça ilave edelim Haşlanıp süzülmüş barbunyayı ve doğranmış karalahanayı ilave edelim Azcık karıştırıp suyunu ilave edelim Yemeğin piştikten sonra suyu çok fazla olmamalı Bu yüzden suyu azar azar ilave edelim Tuz, pul biber ve karabiber ilave edelim Lahana ve barbunya pişene kadar kaynatalım Afiyet olsun