iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
But tarafından 15 kilo et
1 Adet iri soğan
1 Diş sarımsak
1 Demet maydanoz
3 Adet defne yaprağı
Yarım su bardağı üzüm sirkesi
45 Adet tane karabiber
4 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar et suyu
1 Sap kereviz yaprağı
1 Adet körpe havuç
Yeteri kadar tuz
1 Çorba kaşığı domates salçası
Hazırlanışı
Bir tabağa kereviz ve defne yapraklarıyla karabiber tanelerini ve kıyılmış maydanozu serpin
Üstüne iri parçalar halinde doğranmış eti yayın
Sirkeyi döktükten sonra etin üstüne ince dilimlerle doğranmış soğan ve sarımsakla örtün
Bir gece bu terbiyenin içinde dinlendirin
Domates salçasını bir çorba kaşığı et suyunda eritip, zeytinyağıyla birlikte bir tencereye koyun
Zeytinyağı ısınınca et parçalarını terbiyesinden çıkarıp, tencereye ekleyin
Eti karıştırarak pembeleşene dek kavurun
Et kavrulunca terbiyesiyle birlikte tenceredeki etin üstüne dökün
Üstü kazınmış havucu da kattıktan sonra tuzunu ayarlayıp, tencerenin kapağını örtün
Yemeği hafif ateşte pişirin
Et iyice pişince delikli kepçe ile çıkarıp, servis tabağına yerleştirin
Havucu dilim dilim kesip, tabağın çevresini bu dilimlerle süsleyin
Kalan salçayı süzgeçten geçirin
Fazla suluysa birkaç dakika kaynatıp, koyulaştırın
Yemeğin üstüne döküp, servis yapın
But tarafından 15 kilo et
1 Adet iri soğan
1 Diş sarımsak
1 Demet maydanoz
3 Adet defne yaprağı
Yarım su bardağı üzüm sirkesi
45 Adet tane karabiber
4 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar et suyu
1 Sap kereviz yaprağı
1 Adet körpe havuç
Yeteri kadar tuz
1 Çorba kaşığı domates salçası
Hazırlanışı
Bir tabağa kereviz ve defne yapraklarıyla karabiber tanelerini ve kıyılmış maydanozu serpin
Üstüne iri parçalar halinde doğranmış eti yayın
Sirkeyi döktükten sonra etin üstüne ince dilimlerle doğranmış soğan ve sarımsakla örtün
Bir gece bu terbiyenin içinde dinlendirin
Domates salçasını bir çorba kaşığı et suyunda eritip, zeytinyağıyla birlikte bir tencereye koyun
Zeytinyağı ısınınca et parçalarını terbiyesinden çıkarıp, tencereye ekleyin
Eti karıştırarak pembeleşene dek kavurun
Et kavrulunca terbiyesiyle birlikte tenceredeki etin üstüne dökün
Üstü kazınmış havucu da kattıktan sonra tuzunu ayarlayıp, tencerenin kapağını örtün
Yemeği hafif ateşte pişirin
Et iyice pişince delikli kepçe ile çıkarıp, servis tabağına yerleştirin
Havucu dilim dilim kesip, tabağın çevresini bu dilimlerle süsleyin
Kalan salçayı süzgeçten geçirin
Fazla suluysa birkaç dakika kaynatıp, koyulaştırın
Yemeğin üstüne döküp, servis yapın