iltasyazilim
FD Üye
Karamel Şekeri (Hazır Almaya Son) Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım su bardağı şeker
*25 gram tereyağı
*Yarım çay bardağı süt reçeli
Karamel Şekeri (Hazır Almaya Son) Tarifi Yapılışı Daha önce tarifini verdiğim süt reçeli (en pratik) tarifinden faydalanabilirsiniz Tenceremizi ocağın üzerinde ısıtalım İçine şekeri katıp devamlı karıştırarak eritelim İkinci resimde gördüğünüz gibi şekerler top top oluyor O zaman ocaktan alıp tezgahta tencerenin sıcaklığı ile iyice karıştırıp eritelim içindeki şekerleri Ocakta çok tutmayın yoksa karamel yanar ve acımsı bir tadı olur Sonra tenceremizi yine ocağın üzerine alalım ve ocağın ayarını orta dereceye düşürelim Erimiş şekerimizin içine tereyağımızı katıp iyice karıştıralım Sonra yine tenceremizin içine süt reçelini katıp orta derecede artık rengi iyice dönene kadar karıştırarak pişirelim Rengi iyice koyulaştı mı karamelimiz olmuş demektir Karamelimizi sıcak olacak şekilde kalıplara dökelim ve soğumaya bırakalım Soğuduktan sonra kendiliğinden katılaşacaktır Eğer kalıbınız yok ise karamelin soğumasını ve katılaşmasını bekleyin Katılaştıktan sonra elinizle şekiller verip servis tabağınıza dizebilirsiniz
*Yarım su bardağı şeker
*25 gram tereyağı
*Yarım çay bardağı süt reçeli
Karamel Şekeri (Hazır Almaya Son) Tarifi Yapılışı Daha önce tarifini verdiğim süt reçeli (en pratik) tarifinden faydalanabilirsiniz Tenceremizi ocağın üzerinde ısıtalım İçine şekeri katıp devamlı karıştırarak eritelim İkinci resimde gördüğünüz gibi şekerler top top oluyor O zaman ocaktan alıp tezgahta tencerenin sıcaklığı ile iyice karıştırıp eritelim içindeki şekerleri Ocakta çok tutmayın yoksa karamel yanar ve acımsı bir tadı olur Sonra tenceremizi yine ocağın üzerine alalım ve ocağın ayarını orta dereceye düşürelim Erimiş şekerimizin içine tereyağımızı katıp iyice karıştıralım Sonra yine tenceremizin içine süt reçelini katıp orta derecede artık rengi iyice dönene kadar karıştırarak pişirelim Rengi iyice koyulaştı mı karamelimiz olmuş demektir Karamelimizi sıcak olacak şekilde kalıplara dökelim ve soğumaya bırakalım Soğuduktan sonra kendiliğinden katılaşacaktır Eğer kalıbınız yok ise karamelin soğumasını ve katılaşmasını bekleyin Katılaştıktan sonra elinizle şekiller verip servis tabağınıza dizebilirsiniz