Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karamel Sos

Karamel Sos

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Karamel Sos Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*2 tatlı kaşığı nişasta
*1 paket vanilya

Karamel Sos Tarifi Yapılışı Selâmün Aleyküm karamel sosu ilk yaptığımda vay ben neymişim ya demiştim)*çünkü hazırdan farksızdı bu yüzden sevgili Sevgi Karataş a teşekkür ediyorum çünkü bu tarifi ilk ondan görmüştüm ,şimdi ilk olarak şekerimizi küçük boy bir tencereye koyuyoruz, altını kısıp (biraz sabır istiyor) eriyip kahverengi sıvı halini alana dek karıştırıyoruz, eriyen şekerimize 1 bardak soğuk su döküp dikkat ederek karıştırıyoruz, tencerenin derin olması bizim için daha iyi sıçrayan şeker elimizi yakabilir ,dikkat ediyoruz ,tekrar eriyip sıvı halini alan şekerimize kalan bir bardak su ve nişastayı ekleyip karıştırıyoruz ve tencereye yavaş yavaş döküyoruz ,ocağın altını normal açıp kaynayana kadar karıştırıyoruz son olarak vanilyamızı da ekleyip karıştırıyoruz, koyu kıvam alan karamel sosumuz hazır hemde hazır sos tadında istediğimiz her tatlıya yada kurabiye süslemesine kullanabiliriz Afiyet olsunn)

858,501Konular
982,638Mesajlar
30,388Kullanıcılar
KronloooTR21Son üye
Üst Alt