Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karamel Soslu Trileçe

Karamel Soslu Trileçe

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEME LİSTESİ:

5 yumurta
1 su b toz şeker
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
3 çorba k toz badem
5 çorba k tepeleme un

ŞERBETİ İÇİN:

4 su b süt
1 su b toz şeker
1 su b krema

ÜZERİ İÇİN:

1 poşet toz şanti
1,5 çay bardağı süt

KARAMEL SOSU İÇİN:

1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı krema

HAZIRLANIŞI:

Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz Toz şekeri döküyoruz ve mikserle 35 dakika kadar köpürtüyoruz Toz bademi, unu, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ediyoruz Mikserle tekrar çırpıyoruz Yağlanmış dikdörtgen cam fırın kabına harcımızı döküyoruz Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 50 dakika pişiriyoruz

Şerbeti için; sütü, toz şekeri ve kremayı tencereye döküyoruz Şerbeti kaynatmıyoruz, şeker eriyip ılıyınca altını kapatıyoruz Şerbeti soğumaya bırakıyoruz Karameli için, toz şekeri derin bir çelik tavaya döküyoruz ve kısık ateşte erimeye bırakıyoruz Arada bir hafif karıştırıyoruz, dibini yakmamaya özen gösteriyoruz Şeker tamamen eriyince kremasını döküyoruz Karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz Soğumaya bırakıyoruz

Kek pişince fırından alıp soğumaya bırakıyoruz Kek ve şerbet ılıyınca şerbeti kekin üzerine kepçeyle döküyoruz Buzdolabına koyuyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Toz şantiye soğuk sütü döküyoruz ve mikserle çırpıyoruz Şerbetini döktüğümüz kekin üzerine krem şantiyi düzgün bir şekilde sürüyoruz Tekrar buzdolabına koyuyoruz ve dinlendiriyoruz Üstüne de soğuk karamel sosu döküyoruz Tatlımızı dilimliyoruz mümkünse 34 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta
 
858,497Konular
982,007Mesajlar
29,990Kullanıcılar
aydınıSon üye
Üst Alt