iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
5 yumurta
1 su b toz şeker
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
3 çorba k toz badem
5 çorba k tepeleme un
ŞERBETİ İÇİN:
4 su b süt
1 su b toz şeker
1 su b krema
ÜZERİ İÇİN:
1 poşet toz şanti
1,5 çay bardağı süt
KARAMEL SOSU İÇİN:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı krema
HAZIRLANIŞI:
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz Toz şekeri döküyoruz ve mikserle 35 dakika kadar köpürtüyoruz Toz bademi, unu, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ediyoruz Mikserle tekrar çırpıyoruz Yağlanmış dikdörtgen cam fırın kabına harcımızı döküyoruz Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 50 dakika pişiriyoruz
Şerbeti için; sütü, toz şekeri ve kremayı tencereye döküyoruz Şerbeti kaynatmıyoruz, şeker eriyip ılıyınca altını kapatıyoruz Şerbeti soğumaya bırakıyoruz Karameli için, toz şekeri derin bir çelik tavaya döküyoruz ve kısık ateşte erimeye bırakıyoruz Arada bir hafif karıştırıyoruz, dibini yakmamaya özen gösteriyoruz Şeker tamamen eriyince kremasını döküyoruz Karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz Soğumaya bırakıyoruz
Kek pişince fırından alıp soğumaya bırakıyoruz Kek ve şerbet ılıyınca şerbeti kekin üzerine kepçeyle döküyoruz Buzdolabına koyuyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Toz şantiye soğuk sütü döküyoruz ve mikserle çırpıyoruz Şerbetini döktüğümüz kekin üzerine krem şantiyi düzgün bir şekilde sürüyoruz Tekrar buzdolabına koyuyoruz ve dinlendiriyoruz Üstüne de soğuk karamel sosu döküyoruz Tatlımızı dilimliyoruz mümkünse 34 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta
5 yumurta
1 su b toz şeker
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
3 çorba k toz badem
5 çorba k tepeleme un
ŞERBETİ İÇİN:
4 su b süt
1 su b toz şeker
1 su b krema
ÜZERİ İÇİN:
1 poşet toz şanti
1,5 çay bardağı süt
KARAMEL SOSU İÇİN:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı krema
HAZIRLANIŞI:
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz Toz şekeri döküyoruz ve mikserle 35 dakika kadar köpürtüyoruz Toz bademi, unu, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ediyoruz Mikserle tekrar çırpıyoruz Yağlanmış dikdörtgen cam fırın kabına harcımızı döküyoruz Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 50 dakika pişiriyoruz
Şerbeti için; sütü, toz şekeri ve kremayı tencereye döküyoruz Şerbeti kaynatmıyoruz, şeker eriyip ılıyınca altını kapatıyoruz Şerbeti soğumaya bırakıyoruz Karameli için, toz şekeri derin bir çelik tavaya döküyoruz ve kısık ateşte erimeye bırakıyoruz Arada bir hafif karıştırıyoruz, dibini yakmamaya özen gösteriyoruz Şeker tamamen eriyince kremasını döküyoruz Karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz Soğumaya bırakıyoruz
Kek pişince fırından alıp soğumaya bırakıyoruz Kek ve şerbet ılıyınca şerbeti kekin üzerine kepçeyle döküyoruz Buzdolabına koyuyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Toz şantiye soğuk sütü döküyoruz ve mikserle çırpıyoruz Şerbetini döktüğümüz kekin üzerine krem şantiyi düzgün bir şekilde sürüyoruz Tekrar buzdolabına koyuyoruz ve dinlendiriyoruz Üstüne de soğuk karamel sosu döküyoruz Tatlımızı dilimliyoruz mümkünse 34 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta