Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karamel soslu ve dondurmalı ayva tatlısı

Karamel soslu ve dondurmalı ayva tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Karamel soslu ve dondurmalı ayva tatlısı tarifi için malzemeler
500 g toz şeker
Yarım litre su
1 ince dilim limon
2 ayva
6 milföy hamuru
Karamel sos için

1 çay bardağı esmer toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı krema
1 tatlı kaşığı su
Üzeri için

30 g vanilyalı dondurma
1 dal taze nane
Karamel soslu ve dondurmalı ayva tatlısı hazırlanışı
Toz şeker, su ve limon dilimini bir sos tenceresine alın Karıştırarak kaynatın Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın Ortadan ikiye bölün ve kaynayan şekerli suyun içine ekleyip pişirin
Milföy hamurunu bir merdane yardımıyla inceltin Yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip çatalla delikler açın Pişen ayvaları ince dilimleyip milföy hamurlarının üzerine dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırına 1520 dakika pişirin
Karameli hazırlamak için esmer toz şekeri bir sos tenceresine alın Şeker tamamen eriyip karamelize oluncaya kadar kısık ateşte pişirin Şeker karamelize olmaya başlayınca tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın Ardından su ve kremayı ilave edip hızlıca karıştırın ve ocaktan alın
Pişen ayvaları fırından alıp üzerine karamel sos gezdirin Üzerlerine birer top vanilyalı dondurma ilave edin Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın

 
858,496Konular
981,683Mesajlar
29,763Kullanıcılar
xxcenaSon üye
Üst Alt