iltasyazilim
FD Üye
Karamel soslu ve dondurmalı ayva tatlısı tarifi için malzemeler
500 g toz şeker
Yarım litre su
1 ince dilim limon
2 ayva
6 milföy hamuru
Karamel sos için
1 çay bardağı esmer toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı krema
1 tatlı kaşığı su
Üzeri için
30 g vanilyalı dondurma
1 dal taze nane
Karamel soslu ve dondurmalı ayva tatlısı hazırlanışı
Toz şeker, su ve limon dilimini bir sos tenceresine alın Karıştırarak kaynatın Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın Ortadan ikiye bölün ve kaynayan şekerli suyun içine ekleyip pişirin
Milföy hamurunu bir merdane yardımıyla inceltin Yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip çatalla delikler açın Pişen ayvaları ince dilimleyip milföy hamurlarının üzerine dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırına 1520 dakika pişirin
Karameli hazırlamak için esmer toz şekeri bir sos tenceresine alın Şeker tamamen eriyip karamelize oluncaya kadar kısık ateşte pişirin Şeker karamelize olmaya başlayınca tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın Ardından su ve kremayı ilave edip hızlıca karıştırın ve ocaktan alın
Pişen ayvaları fırından alıp üzerine karamel sos gezdirin Üzerlerine birer top vanilyalı dondurma ilave edin Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın
500 g toz şeker
Yarım litre su
1 ince dilim limon
2 ayva
6 milföy hamuru
Karamel sos için
1 çay bardağı esmer toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı krema
1 tatlı kaşığı su
Üzeri için
30 g vanilyalı dondurma
1 dal taze nane
Karamel soslu ve dondurmalı ayva tatlısı hazırlanışı
Toz şeker, su ve limon dilimini bir sos tenceresine alın Karıştırarak kaynatın Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın Ortadan ikiye bölün ve kaynayan şekerli suyun içine ekleyip pişirin
Milföy hamurunu bir merdane yardımıyla inceltin Yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip çatalla delikler açın Pişen ayvaları ince dilimleyip milföy hamurlarının üzerine dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırına 1520 dakika pişirin
Karameli hazırlamak için esmer toz şekeri bir sos tenceresine alın Şeker tamamen eriyip karamelize oluncaya kadar kısık ateşte pişirin Şeker karamelize olmaya başlayınca tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın Ardından su ve kremayı ilave edip hızlıca karıştırın ve ocaktan alın
Pişen ayvaları fırından alıp üzerine karamel sos gezdirin Üzerlerine birer top vanilyalı dondurma ilave edin Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın