Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karamelize Ayva Tatlısı

Karamelize Ayva Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Karamelize Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*2 adet ayva (Büyük boy)
*4 çay bardağı toz şeker (En küçük boy)
*4 çay kaşığı bal
*89 adet karanfil
*1, 5 su bardağı su

Hazırlık esnasında ayvaların kararmaması için:


*Limon suyu
*Ayvaların üzerini geçecek kadar su

Servis için:


*Kaymak
*Antep fıstığı

Karamelize Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce derin bir kabın içine ayvaların üzerini geçebilecek kadar su doldurup limon sıkalım
Ayvaları ortadan ikiye bölüp ortalarını oyarak çekirdeklerini çıkaralım (çekirdekleri ve kabukları atmayın içine ekleyeceğiz renk vermesi için)
Ayvaları soyup hiç bekletmeden limonlu suyun içine bırakalım
Tencerenin içine ayvaların oyuk kısımları üste gelecek şekilde yerleştirelim
Her bir ayvanın üzerine 1 çay bardağı şeker ve 1 çay kaşığı bal gezdirelim
Ayva kabukları ve çekirdeklerini temizleyip sudan geçirelim ve tencerenin içine koyalım
1, 5 su bardağı suyumuzu tencereye ilave edelim
Karanfilleri de koyalım içine
Tencerenin kapağını kapatalım
Su kaynayana kadar orta ateşte daha sonra en kısık ateşte yaklaşık 1 5 saat kadar pişmeye bırakalım
Pişen tatlımızı ılınması için bekletelim Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun
Not: tatlımızı mümkün olduğunca çok kısık ateşte pişirin ve ayrıca ayvalar yumuşadığında pişti deyip hemen kapatmayın ocağı rengini alana kadar dursun ocakta
 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt