iltasyazilim
FD Üye
Karamelize Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*45 adet orta boy ayva
*Ayvaların üstünü geçecek kadar su
*4 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilin
*Dondurulmuş vişne
*1 su bardağı vişne suyu
*Birkaç adet karanfil
Karamelize Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
Ayvaları ikiye bölüp içini temizleyip kabuklarını soymadan bir tencereye alıyoruz üzerine suyu ve 3 su bardağı toz şeker ekleyip ocağa alıyoruz Ayvanın çekirdeklerini de tencerede bırakıyoruz Ayvalar yumuşayana kadar iyice haşlıyoruz Haşlanan ayvaları çıkarıp bir tepsiye diziyoruz Üzerlerine suyunu da döküyoruz Ardından hepsine kaşıkla vişne suyu gezdirip ortalarına birkaç tane vişne koyuyoruz Kalan 1 su bardağı toz şekerini vanilinle karıştırıp ayvaların üzerine gezdirip birkaç karanfil atıp tepsiyi 200 derecede fırına veriyoruz Üzerleri güzelce kızarıp karamelize olunca fırından alıp soğumasını bekliyoruz biraz buzdolabında dinlenince servis ediyoruz afiyet olsun
*45 adet orta boy ayva
*Ayvaların üstünü geçecek kadar su
*4 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilin
*Dondurulmuş vişne
*1 su bardağı vişne suyu
*Birkaç adet karanfil
Karamelize Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
Ayvaları ikiye bölüp içini temizleyip kabuklarını soymadan bir tencereye alıyoruz üzerine suyu ve 3 su bardağı toz şeker ekleyip ocağa alıyoruz Ayvanın çekirdeklerini de tencerede bırakıyoruz Ayvalar yumuşayana kadar iyice haşlıyoruz Haşlanan ayvaları çıkarıp bir tepsiye diziyoruz Üzerlerine suyunu da döküyoruz Ardından hepsine kaşıkla vişne suyu gezdirip ortalarına birkaç tane vişne koyuyoruz Kalan 1 su bardağı toz şekerini vanilinle karıştırıp ayvaların üzerine gezdirip birkaç karanfil atıp tepsiyi 200 derecede fırına veriyoruz Üzerleri güzelce kızarıp karamelize olunca fırından alıp soğumasını bekliyoruz biraz buzdolabında dinlenince servis ediyoruz afiyet olsun