iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
3 adet orta boy kuru soğan 75 gram tereyağı 1 diş sarımsak 1 adet defne yaprağı 1 dal taze kekik 12 çay kaşığı tuz 14 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 12 su bardağı kırmızı şarap (arzuya göre) 1 tatlı kaşığı esmer şeker 300 gram süzme yoğurt 50 gram labne peyniri
NASIL YAPILIR?
Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları, ince ince piyazlık doğrayın Sarımsakları küçük parçalar halinde doğrayın Tereyağını büyük boy bir tencerede eritin Doğranmış kuru soğan, sarımsak, defne yaprağı, taze kekik ve esmer şekeri, eriyen tereyağında, kısık ateşte sotelemeye başlayın 2530 dakika kadar kısık ateşte, soğanlar iyice karamelize olana kadar yanmamalarına dikkat ederek karıştırmaya devam edin Arzu ederseniz bir parça yağlı kağıdı, tencerenizin genişliği kadar daire şeklinde kesin İyice ıslattığınız yağlı kağıdı doğranmış soğanların üzerine kapatın ve arada sırada karıştırarak işlemi tekrarlayın Bu soğanların terlemesine yardımcı olacak Soğanlar iyice yumuşadıktan sonra ortayüksek ateşte 45 dakika karıştırmaya devam ederek soğanların biraz renklenmesine izin verin Kırmızı şarabı ekleyin Yüksek ateşte, şarap uçana ve soğanlar kuruyana kadar kaynatma işlemini sürdürün Aromalarını soğana veren kuru kekik ve defne yapraklarını tencereden çıkartın Hazırladığınız karamelize soğanı ılınması için bir kenarda bekletin Suyunu süzdürdüğünüz süzme yoğurt ve labne peyniri bir çatal ya da çırpıcı yardımıyla karıştırın Karamelize soğanları yoğurtlu sosla karıştırdıktan sonra sulanmaması için bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın
3 adet orta boy kuru soğan 75 gram tereyağı 1 diş sarımsak 1 adet defne yaprağı 1 dal taze kekik 12 çay kaşığı tuz 14 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 12 su bardağı kırmızı şarap (arzuya göre) 1 tatlı kaşığı esmer şeker 300 gram süzme yoğurt 50 gram labne peyniri
NASIL YAPILIR?
Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları, ince ince piyazlık doğrayın Sarımsakları küçük parçalar halinde doğrayın Tereyağını büyük boy bir tencerede eritin Doğranmış kuru soğan, sarımsak, defne yaprağı, taze kekik ve esmer şekeri, eriyen tereyağında, kısık ateşte sotelemeye başlayın 2530 dakika kadar kısık ateşte, soğanlar iyice karamelize olana kadar yanmamalarına dikkat ederek karıştırmaya devam edin Arzu ederseniz bir parça yağlı kağıdı, tencerenizin genişliği kadar daire şeklinde kesin İyice ıslattığınız yağlı kağıdı doğranmış soğanların üzerine kapatın ve arada sırada karıştırarak işlemi tekrarlayın Bu soğanların terlemesine yardımcı olacak Soğanlar iyice yumuşadıktan sonra ortayüksek ateşte 45 dakika karıştırmaya devam ederek soğanların biraz renklenmesine izin verin Kırmızı şarabı ekleyin Yüksek ateşte, şarap uçana ve soğanlar kuruyana kadar kaynatma işlemini sürdürün Aromalarını soğana veren kuru kekik ve defne yapraklarını tencereden çıkartın Hazırladığınız karamelize soğanı ılınması için bir kenarda bekletin Suyunu süzdürdüğünüz süzme yoğurt ve labne peyniri bir çatal ya da çırpıcı yardımıyla karıştırın Karamelize soğanları yoğurtlu sosla karıştırdıktan sonra sulanmaması için bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın