
Karamelli Çikolatalı Enfes Tart Tanımı İçin Materyaller
Tart keki için;
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı un
- 1.5 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı toz şeker
- Yarim su bardağından 1 parmak fazla su
- 1 buçuk çay bardağı krema
- 2 çorba kaşığı dolusu tereyağı
- 1 fiske tuz
- 1 çay bardağı krema
- 120 gr bitter yahut sütlü çikolata
Karamelli Çikolatalı Enfes Tart Tanımı Yapılışı
- Tart keki için yumurta ve şekeri 7- 8 dakika mayonez kıvamı alana kadar çırpıyoruz.
- Çırptıktan sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyip 1 dakika kadar tekrar çırpıp öteki kuru gereçleri ekleyip, materyaller karışana kadar çırpıp tart kalıbınızı tereyağ ile yağlayıp ün serpip unu fazlasını döküp tart kekinizi kalıbınızın içine boşaltın.
- Bir iki defa tezgaha vurup havasını alıp evvelce 180 derece ısıttığınız fırında pişirin.
- Yaklaşık 13 dakika da pişirdim fırından fırına farklılık gösterebilir bu, dikkat etmek gerekir.
- Pişen keki kurdan batırıp pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz.
- Tart kekini fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
- Karamel sos için ;şekeri ve suyu tencereye alıp ocağın altını açıp rengi dönüp karamel rengini alana kadar kaynatıyoruz.
- Kaynayıp rengi dönen şekere kremayı ekleyoruz. Çok sıçrıyor yavaş yavaş döküp karıştıralım.
- Tekrar ocağa alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıp pişiriyoruz.
- Karameli ocaktan alıp tereyağı ve tuz ekleyip karıştırıp soğumaya bırakalım.
- Ganaj için kremayı tencereye alalım kaynama noktasına geldiğin de ocağın altını kapatıp içine çikolataları atıp karıştıralım.
- Kenara alıp soğuması için bekletin.
- Soğuyan tart kekini aykırı çevirip içine soğuyan karameli ekleyip dolapta biraz bekletiyoruz.
- Beklettikten sonra dolaptan çıkartıp ganajı döküyoruz isterseniz santi ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun.