Karamelli Dondurma Malzemeler 1 lt süt 1 su bardağı şeker 2 tatlı kaşığı toz salep 1 tatlı kaşığı nişasta Yapılışı Salep ve nişastayı bir bardak sütle karıştırıp bekletin Şekeri bir tencereye koyun ve orta ateşte hiç karıştırmadan eritin Adamakıllı eridiğinde ve altın rengini aldığında ocağı kapatın Hazırladığınız karamele sütü azar azar ağır ağır ekleyin Salep ve nişastayla karıştırdığınız sütü de tencereye ekledikten sonra ocağın altını açın Kesintisiz karıştırarak 5 dakika pişirin Karamel zor eriyip zahmetsizce donduğu için ocaktan aldıktan daha sonra da karıştırmaya devam edin, soğuyana değin karıştırın Soğuyan karışımı ağzı kapalı bir vahşi alıp buzluğa yerleştirin 3045 dakika aralıklarla birkaç kez buzluktan çıkarıp karıştırın Tamamen sertleşene kadar buzlukta bekletip servis edebilirsiniz Dondurmayı bir hafta içinde tüketmeye özen gösterin id
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.