iltasyazilim
FD Üye
Karamelli Ekmek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Şerbet için:
**1 su bardağı şeker
**1, 5 su bardağı su
*Alt tabanı için:
*Etimek
Muhallebi için:
*4 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı şeker
**yarım paket vanilya şekeri
**2 yemek kaşığı un
**2 yemek kaşığı mısır nişastası
**1 adet yumurta
Üzeri için:
**Karamel sosu
**Ceviz
**Krem şanti (ben slagroom kullandım)
Karamelli Ekmek Tatlısı Tarifi Yapılışı • Şekeri küçük bir tencerenin içine alalım ve şeker bal rengine döndüğünde içine 1, 5 su bardağı su koyalım (Şeker su kaynadıktan sonra çözülecektir)
Kaynadıktan 10 dakika sonra ocaktan alalım ve ilk sıcağının çıkmasını bekleyelim
• Etimekleri tepsiye dizelim ve üzerine şerbeti dökelim
• Muhallebi için bütün malzemeleri bir tencereye alalım ve ocakta kaynayasıya kadar karıştıralım
Kaynadıktan sonra etimek’in üzerine dökelim
• Buzdolabında 45 saat bekletelim
• Karamel sosu üzerine dökelim, ceviz serpelim
Krem şanti ilede şekil verdikten sonra harika tatlımız yemeğe hazır
Afiyet olsun
**1 su bardağı şeker
**1, 5 su bardağı su
*Alt tabanı için:
*Etimek
Muhallebi için:
*4 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı şeker
**yarım paket vanilya şekeri
**2 yemek kaşığı un
**2 yemek kaşığı mısır nişastası
**1 adet yumurta
Üzeri için:
**Karamel sosu
**Ceviz
**Krem şanti (ben slagroom kullandım)
Karamelli Ekmek Tatlısı Tarifi Yapılışı • Şekeri küçük bir tencerenin içine alalım ve şeker bal rengine döndüğünde içine 1, 5 su bardağı su koyalım (Şeker su kaynadıktan sonra çözülecektir)
Kaynadıktan 10 dakika sonra ocaktan alalım ve ilk sıcağının çıkmasını bekleyelim
• Etimekleri tepsiye dizelim ve üzerine şerbeti dökelim
• Muhallebi için bütün malzemeleri bir tencereye alalım ve ocakta kaynayasıya kadar karıştıralım
Kaynadıktan sonra etimek’in üzerine dökelim
• Buzdolabında 45 saat bekletelim
• Karamel sosu üzerine dökelim, ceviz serpelim
Krem şanti ilede şekil verdikten sonra harika tatlımız yemeğe hazır
Afiyet olsun