Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karamelli Fincan Tatlısı

Karamelli Fincan Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
1 litre süt
9 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
2 paket vanilin
8 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krema (200 ml)

Muhallebiyi yapmak için bir tencereye sütü, toz şekeri, unu, yumurtayı ve vanilinleri koyun Önce orta, sonrasında düşük ısıda üzeri göz göz oluncaya dek sürekli karıştırarak pişirin Bir kepçe yardımıyla fincanlara paylaştırın



Karameli hazırlamak için seramik bir tavaya toz şekeri koyun Çok kısık ateşte toz şeker eriyip karamel rengini alana dek pişirin Bu arada topak topak olan kısımları kaşıkla bastırarak eritin Şeker sıvı hale geldiğinde tereyağı ekleyip sürekli karıştırın Kremayı azar azar ilave edin, bu sırada oluşan köpükleri karıştırmaya devam ederek azaltın Ocağın altını kapatarak 23 dakika köpüklerin tamamen yok olmasını bekleyin



Karameli fincanlardaki muhallebinin üzerine yayın Ilındıktan sonra buzdolabında bir süre bekletin Servisten 10 dakika önce dolaptan çıkararak karamelin oda ısısında yumuşamasını bekleyin






 
858,496Konular
982,192Mesajlar
30,122Kullanıcılar
sarossSon üye
Üst Alt