iltasyazilim
FD Üye
Karamelli İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Kek için:
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*3 yemek kaşığı kakao
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*4 yemek kaşığı süt
*1 su bardağı un (1 su bardağı soğuk süt üstüne)
Muhallebisi için:
*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*6 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*1 tatlı kaşığı margarin
Karameli için:
*1 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Üzeri için:
*12 tane kuru incir
*1 avuç file yeşil fıstık
*1 avuç file badem
*1 avuç kuş üzümü
Karamelli İncir Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce keki hazırlayın Bunun için yumurta ile şekeri mikserle iyice çırpın Unu, kakaoyu, *vanilyayı, kabartma tozunu ve 4 yemek kaşığı sütü de ekleyip tekrar çırpın Yağlanmış dikdörtgen tepsinize dökün180 derecede 3035 dk pişirin Pişen kekin üzerine 1 su bardağı soğuk sütü dökün İncirleri küçük küçük doğrayın Şekeri tencerede eriyene kadar karıştırın Tamamen eriyince içine 2 bardak soğuk suyu ilave edin Şeker eridikten sonra altını kapatın Doğradığınız incirleri içine atın Kevgir yardımıyla içinden alın Pişen keki başka bir tepsiye aktarın Keki pişirdiğiniz tepsiyi yıkayıp çok az yağlayın İncirleri içine dağıtarak serpiştirin Bir avuç yıkanmış kuş üzümü, bir avuç yeşil fıstık, bir avuç badem serpiştirin Muhallebi için 1 litre sütü tencereye dökün İçine 1 su bardağı şeker, 6 yemek kaşığı unu ilave dip karıştırarak pişirin İçine 1 tatlı kaşığı margarin ve 1 paket vanilyayı 12 dk kaynatıp altını kapatın ve muhallebiyi incirlerin üzerine dökün Kekini de muhallebinin üzerine dikkatlice kapatın 1 gece bekledikten sonra ters çevirip tepsiyi kaldırın Çok güzel bir görüntü ile karşılaşacaksınız AFİYET OLSUN*
*
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*3 yemek kaşığı kakao
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*4 yemek kaşığı süt
*1 su bardağı un (1 su bardağı soğuk süt üstüne)
Muhallebisi için:
*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*6 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*1 tatlı kaşığı margarin
Karameli için:
*1 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Üzeri için:
*12 tane kuru incir
*1 avuç file yeşil fıstık
*1 avuç file badem
*1 avuç kuş üzümü
Karamelli İncir Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce keki hazırlayın Bunun için yumurta ile şekeri mikserle iyice çırpın Unu, kakaoyu, *vanilyayı, kabartma tozunu ve 4 yemek kaşığı sütü de ekleyip tekrar çırpın Yağlanmış dikdörtgen tepsinize dökün180 derecede 3035 dk pişirin Pişen kekin üzerine 1 su bardağı soğuk sütü dökün İncirleri küçük küçük doğrayın Şekeri tencerede eriyene kadar karıştırın Tamamen eriyince içine 2 bardak soğuk suyu ilave edin Şeker eridikten sonra altını kapatın Doğradığınız incirleri içine atın Kevgir yardımıyla içinden alın Pişen keki başka bir tepsiye aktarın Keki pişirdiğiniz tepsiyi yıkayıp çok az yağlayın İncirleri içine dağıtarak serpiştirin Bir avuç yıkanmış kuş üzümü, bir avuç yeşil fıstık, bir avuç badem serpiştirin Muhallebi için 1 litre sütü tencereye dökün İçine 1 su bardağı şeker, 6 yemek kaşığı unu ilave dip karıştırarak pişirin İçine 1 tatlı kaşığı margarin ve 1 paket vanilyayı 12 dk kaynatıp altını kapatın ve muhallebiyi incirlerin üzerine dökün Kekini de muhallebinin üzerine dikkatlice kapatın 1 gece bekledikten sonra ters çevirip tepsiyi kaldırın Çok güzel bir görüntü ile karşılaşacaksınız AFİYET OLSUN*
*