iltasyazilim
FD Üye
Karamelli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
*2 yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı sut
*1 su bardağı un
*1 su bardağı irmik
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
*1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için;
*15 su bardağı şeker
*15 su bardağı su
*23 damla limon
Karameli için;
*1 çay bardağından biraz fazla şeker
*15 çay bardağı su
*1 su bardağı su 3 tatlı kaşığı nişasta
Arası için krem santi;
*1 su bardağı sut
Karamelli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikli şerbeti yapalım Malzemeleri tencereye alalım Suyu kaynayınca 20 dk sonra ocaktan alalım Soğumaya bırakalım Kekimize geçelim Yumurta şekeri iyice çırpıp diğer malzemeleri ekleyelim Yağlanmış tart kalıba dökelim 180 derecede pişirelim İlk sıcağı çıktıktan sonra şerbeti dökelim Daha sonra karamele geçelim Şekeri tencereye alıp kavuralım Rengi kahverengiye döndükten sonra 15 çay bardağı suyu yavaşça ekleyelim Elimiz sıçrayabilir Karıştırarak şekeri dağıtalım Bu arada 1 su bardağı suda nişastayı karıştırıp tencereye dökelim Göz göz olduktan sonra kapatalım Soğumaya alalım
Şerbetini döktüğümüz kekin üzerine krem şantiyi sürelim Biraz süslemek için ayıralım En son da karameli döküp, kalan krem santiden uzun çizgiler yapalım Kürdanla bir ileri bir geri çizikler yapalım 1 gece bekletelim servise hazır
Tatlı severlere bire bir)))
*2 yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı sut
*1 su bardağı un
*1 su bardağı irmik
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
*1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için;
*15 su bardağı şeker
*15 su bardağı su
*23 damla limon
Karameli için;
*1 çay bardağından biraz fazla şeker
*15 çay bardağı su
*1 su bardağı su 3 tatlı kaşığı nişasta
Arası için krem santi;
*1 su bardağı sut
Karamelli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikli şerbeti yapalım Malzemeleri tencereye alalım Suyu kaynayınca 20 dk sonra ocaktan alalım Soğumaya bırakalım Kekimize geçelim Yumurta şekeri iyice çırpıp diğer malzemeleri ekleyelim Yağlanmış tart kalıba dökelim 180 derecede pişirelim İlk sıcağı çıktıktan sonra şerbeti dökelim Daha sonra karamele geçelim Şekeri tencereye alıp kavuralım Rengi kahverengiye döndükten sonra 15 çay bardağı suyu yavaşça ekleyelim Elimiz sıçrayabilir Karıştırarak şekeri dağıtalım Bu arada 1 su bardağı suda nişastayı karıştırıp tencereye dökelim Göz göz olduktan sonra kapatalım Soğumaya alalım
Şerbetini döktüğümüz kekin üzerine krem şantiyi sürelim Biraz süslemek için ayıralım En son da karameli döküp, kalan krem santiden uzun çizgiler yapalım Kürdanla bir ileri bir geri çizikler yapalım 1 gece bekletelim servise hazır
Tatlı severlere bire bir)))