iltasyazilim
FD Üye
Karamelli Kekli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı yoğurt
*3 yemek kaşığı kakao
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 5 su bardağı un
keki ıslamak için
*1 su bardağı süt
muhallebisi için
*4 su bardağı süt
*1 su bardağı irmik
*1 su bardaği şeker
*1 paket vanilya
karameli için
*1 çay bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 çay bardağı fındık
*2 tatlı kaşığı nişasta
Karamelli Kekli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Kekini klasik şekilde hazırlayıp 160 derecede pişirelim Ve ılınmaya*bırakalım Ilıyan*keki resimdeki gibi çatalla delikler açıp sütle*ıslatalım Muhallebisi için süt irmik şekeri kaynatalım kaynayınca da vanilya ekleyelim hafif ılıyınca*soğuk kekin üzerine dökelim Soğumaya bırakıp*karameli için şekeri tavaya alıp kızarana*kadar karıştıralım*karamel rengini alınca*içine 1 su bardağı suyu ekleyelim soğuk ve sıcak su fark etmez Topaklaşacağı*için telaş yapmayın ericektir şeker Diğer 1 su bardağı suya nişastayı*katıp tavadaki şeker iyice eriyince nişastalı*suyu ilave edip kıvam alana kadar kaynatalım linmaya brakalim ılınınca*da içine fındık döküp karışıtalım*tatlının üzerine*dökelim buzdolabında 23 saat dinlendirelim ve dilimleyip servis edelim
*2 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı yoğurt
*3 yemek kaşığı kakao
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 5 su bardağı un
keki ıslamak için
*1 su bardağı süt
muhallebisi için
*4 su bardağı süt
*1 su bardağı irmik
*1 su bardaği şeker
*1 paket vanilya
karameli için
*1 çay bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 çay bardağı fındık
*2 tatlı kaşığı nişasta
Karamelli Kekli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Kekini klasik şekilde hazırlayıp 160 derecede pişirelim Ve ılınmaya*bırakalım Ilıyan*keki resimdeki gibi çatalla delikler açıp sütle*ıslatalım Muhallebisi için süt irmik şekeri kaynatalım kaynayınca da vanilya ekleyelim hafif ılıyınca*soğuk kekin üzerine dökelim Soğumaya bırakıp*karameli için şekeri tavaya alıp kızarana*kadar karıştıralım*karamel rengini alınca*içine 1 su bardağı suyu ekleyelim soğuk ve sıcak su fark etmez Topaklaşacağı*için telaş yapmayın ericektir şeker Diğer 1 su bardağı suya nişastayı*katıp tavadaki şeker iyice eriyince nişastalı*suyu ilave edip kıvam alana kadar kaynatalım linmaya brakalim ılınınca*da içine fındık döküp karışıtalım*tatlının üzerine*dökelim buzdolabında 23 saat dinlendirelim ve dilimleyip servis edelim