Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karamelli Patlamış Mısır Nasıl Yapılır ?

Karamelli Patlamış Mısır Nasıl Yapılır ?

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
75 dak Hazırlık: 5 dak | Pişirme: 70 dak | Servis: 6 kişilik



Patlamış Mısırın en güzel hali şüphesiz Karamelli olanı! Çıtır Çıtır Karamelli Patlamış Mısır yapmak için ihtiyacın olan tüm püf noktalarını sizlerle paylaştım

Malzemeler:

34 su bardağı Tereyağı

1 su bardağı Esmer Şeker

1 çay kaşığı Vanilya Özütü

Tuz

14 çay kaşığı Karbonat

Patlamış Mısır


Adımlar:

Tereyağını orta ateşte eritin Esmer Şekeri ekleyin, karıştırarak 23 dakika kaynatın

Karameli ateşten alın, içine vanilya özütü ve karbonatı ekleyerek karıştırın

Karameli, patlamış mısırların üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 120 derecede her 20 dakika bir karıştırarak pişirin Afiyet olsun!

KAYNAK:İdil Tatari

 
858,496Konular
981,672Mesajlar
29,758Kullanıcılar
yurhıgvSon üye
Üst Alt