iltasyazilim
FD Üye
75 dak Hazırlık: 5 dak | Pişirme: 70 dak | Servis: 6 kişilik
Patlamış Mısırın en güzel hali şüphesiz Karamelli olanı! Çıtır Çıtır Karamelli Patlamış Mısır yapmak için ihtiyacın olan tüm püf noktalarını sizlerle paylaştım
Malzemeler:
34 su bardağı Tereyağı
1 su bardağı Esmer Şeker
1 çay kaşığı Vanilya Özütü
Tuz
14 çay kaşığı Karbonat
Patlamış Mısır
Adımlar:
Tereyağını orta ateşte eritin Esmer Şekeri ekleyin, karıştırarak 23 dakika kaynatın
Karameli ateşten alın, içine vanilya özütü ve karbonatı ekleyerek karıştırın
Karameli, patlamış mısırların üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 120 derecede her 20 dakika bir karıştırarak pişirin Afiyet olsun!
KAYNAK:İdil Tatari
Patlamış Mısırın en güzel hali şüphesiz Karamelli olanı! Çıtır Çıtır Karamelli Patlamış Mısır yapmak için ihtiyacın olan tüm püf noktalarını sizlerle paylaştım
Malzemeler:
34 su bardağı Tereyağı
1 su bardağı Esmer Şeker
1 çay kaşığı Vanilya Özütü
Tuz
14 çay kaşığı Karbonat
Patlamış Mısır
Adımlar:
Tereyağını orta ateşte eritin Esmer Şekeri ekleyin, karıştırarak 23 dakika kaynatın
Karameli ateşten alın, içine vanilya özütü ve karbonatı ekleyerek karıştırın
Karameli, patlamış mısırların üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 120 derecede her 20 dakika bir karıştırarak pişirin Afiyet olsun!
KAYNAK:İdil Tatari