Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karamollaoğlu: Görüşmemizde Erdoğan biraz ketum kaldı

Karamollaoğlu: Görüşmemizde Erdoğan biraz ketum kaldı
0
45

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
Karamollaoglu%2DErdogan%2Din%2DKHK%2Dmagdurlari%2Dicin%2Daf%2Dhazirligi%2Dyaptigi%2Dizlenimi%2Dedindim%2D225173%2Ejpg

Karamollaoğlu, bu görüşmede kendisinin kaygılarını ve Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunları lisana getirdiğini aktardı.

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da kanaatlerini lisana getirdiğini fakat kimi hususlarda biraz "ketum" kaldığını tabir ederek, "Bu olağan onun takdiridir. Aslında konuşma epeyce uzun bir vakit aldı. O da konuşmanın biraz rahat geçmiş olmasından kaynaklanıyor zannediyorum." diye konuştu.

?Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde devletin iç ve dış borçlanma süreçlerinin daha faal yürütülmesi hedefiyle Borçlanma Genel Müdürlüğü kurulduğunu anımsatan Karamollaoğlu, Türkiye'de artık dertsiz, plansız ve programsız borçlanılamayacağını söyledi.

Karamollaoğlu, toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Erdoğan ile yapılan görüşmede Suriye sorununun tahlile kavuşması için "Esed ile görüşülmesi gerektiği" halinde sözlerinin olup olmadığına ait soru üzerine Karamollaoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Ben direkt doğruya Esed ile görüşülmesi icap eder diye bir söz kullanmadım fakat Suriye ile kesinlikle görüşülmesi icap eder fikrimi lisana getirdim. Sayın Cumhurbaşkanı buna hiç itiraz etmedi. Tıpkı vakitte aslında aşikâr merciler tarafından bir kısım görüşmelerin yürütüldüğü intibaını doğuracak cümleler de kurdu. Zati Çankaya doruğunda de biz bunun sonucunu gördük. Alınan kararlar bu istikameti, bu görüşü doğrular mahiyetteydi."

Temel Karamollaoğlu, Erdoğan'ın bir arada çalışma teklifi yapıp yapmadığı argümanlarına yönelik soruya ise Saadet Partisi ile herkesin çalışmayı istek ettiğini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanı da bizim konuşmamız tamamlandıktan ve ben ayrılmadan evvel bu türlü bir tabir kullandı. Ben de bunu garipsemedim. Vakit içinde bunlar da görüşülür. Bazen 'Siz AK Parti ile çalışabilir misiniz? diye sorduklarında, daima şu cümleleri kullandım, 'Biz herkesle çalışabiliriz lakin yanlışlar terk edilmeden birlikte çalışma imkanı olmaz'. Bu da şu manaya geliyor, bugüne kadar AK Parti'nin dış siyaset, iktisat, adalet sistemi, eğitim, sıhhatte ve altyapı çalışmalarında yürüttüğü bütün siyasetlerin temelinden değişmesine muhtaçlık olduğu kanaatindeyiz. O değişmezse ne için, düğün dernek yapmak için mi bir ortaya geleceğiz?"

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim tabirlerinin de hatırlatılması üzerine Karamollaoğlu, Türkiye'de en az 2 yıla kadar seçim yapılmayacağını tez etti.

858,496Konular
981,669Mesajlar
29,751Kullanıcılar
HasoTR35Son üye
Üst Alt