Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karamollaoğlu'ndan 'Kanal' çıkışı: O bölgedeki arsalar rant karşılığında satıldı

Karamollaoğlu'ndan 'Kanal' çıkışı: O bölgedeki arsalar rant karşılığında satıldı
0
44

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95
Saadet%2DPartisi%2DCumhurbaskani%2Dadayini%2Dacikladi%2D204739%2Ejpg

Saadet Partisi Genel Lideri Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ait değerlendirmelerde bulundu.

Kanal İstanbul projesini eleştiren Karamollaoğlu, buradaki maksadın bölgede satılan yerlerden rant elde etmek olduğunu söyleyerek “Şimdi öve öve bitiremiyorlar. İstanbul Kanalı da gündeme geldi. Allah akıl fikir versin. Bir sefer o ölçüde, o parayla oranın yapılacağına ben şahsen inanmıyorum. İnşallah ben yanılırım. O müddette yapılabileceğine de inanmıyorum. İnşallah yeniden ben yanılırım. O işletme açıldıktan sonra oranın gemilerinin oradan vızır vızır geçip Türkiye'ye bir şey katacağına hiç inanmıyorum. Ya denklem ortada. Bir tarafta Rusya, bilmem Gürcistan, al sana Romanya, Bulgaristan…Bu ülkelerin dünya ile olan ticaret hacmi ne ki buradan gemiler vızır vızır geçsin” dedi.

“ALLAH AKIL FİKİR VERSİN”

Karamollaoğlu, “İnsan hiç düşünmez mi, neden Ruslar Kırım yarımadasının bölgesinde Karadeniz'de bir deniz üssü kurmadılar? Zira makul değil, fizibil değil, karlı değil. Artık biz koskoca 70 küsür milyara büyük bir kanal yapacağız, onu da Süveyş Kanalı'na benzeteceğiz. Allah akıl fikir versin” dedi.

“İSTANBUL KANALI NEYİ BİRLEŞTİRECEK?”

“Bunlar ne Süveyş Kanalı'nın ne olduğunu ne de İstanbul Kanalı'nın ne olduğunu idrak bile edemiyorlar ya. Süveyş Kanalı, batı ile doğuyu birleştiren bir kanal.  İstanbul Kanalı neyi birleştirecek? Karadeniz ile Ege Denizi'ni. Karadeniz ile Ege Denizi ortasındaki seyri sefer ne kadar? Yarın tankerlerin geçeceği yere tekrar boru sınırları döşenir de bütün petrol, doğalgaz boru sınırlarıyla giderse ne yapacaksınız? Hangi gereksinimi karşılayacak?” diyen  Karamollaoğlu, “Bir tane sebebi var ikincisi yok; o da o bölgedeki yerler rant karşılığında satıldı, oradan rant elde etmek istiyorlar. İkinci İstanbul'u kurmaya bundan ötürü hevesliler. Öteki bir yanıtı yok bunun” biçiminde konuştu.

858,497Konular
981,953Mesajlar
29,950Kullanıcılar
ivol.kanSon üye
Üst Alt