iltasyazilim
FD Üye
Karamzade Tatlısı (Mükemmel Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr yumuşamış margarin
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı fındık kırığı
*2 yemek kaşığı kakao
*1 çay kaşığı tarçın
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*22, 5 su bardağı un
Şerbet;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*Yarım limon suyu
Karamzade Tatlısı (Mükemmel Lezzet) Tarifi Yapılışı Nefis bir tatlı tarifim var Mutlaka denemelisiniz
Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu kaynatalım 15 dakika kaynatıp limon suyu ekleyelim 23 dakika sonra kapatıp soğumaya bırakalım
Un hariç tüm malzemeyi güzelce yoğuralım Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapalım Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım Yağlanmış tepsiye dizip üzerine kavrulmuş fındık dizelim 180 derece ısıtılmış fırında 2022 dakika pişirelim (fazla tutmayalım yanmasın)
Fırından çıkarıp sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökelim Tepsinin üzerini örtüp soğumaya bırakalım Tamamen soğuduğunda dolapta dinlendirelim Hafif soğuk halde yemeniz tavsiye ederim Çok daha lezzetli oluyor Afiyet olsun
Not:Tatlıyı bir gün önceden yapabilirsiniz Hatta bir gün bekleyince tadı ve kıvamı daha güzel oluyor
*
*125 gr yumuşamış margarin
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı fındık kırığı
*2 yemek kaşığı kakao
*1 çay kaşığı tarçın
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*22, 5 su bardağı un
Şerbet;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*Yarım limon suyu
Karamzade Tatlısı (Mükemmel Lezzet) Tarifi Yapılışı Nefis bir tatlı tarifim var Mutlaka denemelisiniz
Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu kaynatalım 15 dakika kaynatıp limon suyu ekleyelim 23 dakika sonra kapatıp soğumaya bırakalım
Un hariç tüm malzemeyi güzelce yoğuralım Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapalım Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım Yağlanmış tepsiye dizip üzerine kavrulmuş fındık dizelim 180 derece ısıtılmış fırında 2022 dakika pişirelim (fazla tutmayalım yanmasın)
Fırından çıkarıp sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökelim Tepsinin üzerini örtüp soğumaya bırakalım Tamamen soğuduğunda dolapta dinlendirelim Hafif soğuk halde yemeniz tavsiye ederim Çok daha lezzetli oluyor Afiyet olsun
Not:Tatlıyı bir gün önceden yapabilirsiniz Hatta bir gün bekleyince tadı ve kıvamı daha güzel oluyor
*