iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
Yarım kg kırmızı erik
34 adet karanfil
Yarım su bardağı toz şeker
Su
Hazırlanışı:
Erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkartıp tencereye dizin, üzerine toz şekeri serpip, karanfilleri ekleyin Üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyup kaynamaya bırakın
Kaynayınca altını kapatıp, ılınmaya bırakın
Bir tencereye süzgeç koyup erik suyunu döküp ezerek suyunu çıkartın Süzgeçte kalan posayı atın Tencereye çıkan suyu koyu ise su ilavesi yapın Şekerini kontrol ederek cam şişeye koyup soğutup servis yapın
Yarım kg kırmızı erik
34 adet karanfil
Yarım su bardağı toz şeker
Su
Hazırlanışı:
Erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkartıp tencereye dizin, üzerine toz şekeri serpip, karanfilleri ekleyin Üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyup kaynamaya bırakın
Kaynayınca altını kapatıp, ılınmaya bırakın
Bir tencereye süzgeç koyup erik suyunu döküp ezerek suyunu çıkartın Süzgeçte kalan posayı atın Tencereye çıkan suyu koyu ise su ilavesi yapın Şekerini kontrol ederek cam şişeye koyup soğutup servis yapın