Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karaorman Keki

Karaorman Keki

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
http:img99**************img994290karpv4


Malzemeler:

250gr tereyağı, oda sıcaklığında
1 + 14 su bardağı (300ml) kahverengi şeker
3 yumurta
1,5 su bardağı (375ml) un
34 su bardağı (175 ml) kakao
1,5 tatlı kaşığı (7 ml) kabartma tozu
34 tatlı kaşığı (4 ml) karbonat
yarım tatlı kaşığı (2 ml) tuz
1 + 14 su bardağı (300 ml) süzme yoğurt
1 su bardağı (250 ml) damla çikolata
1 su bardağı (250 ml) kurutulmuş vişne
isterseniz üzerine pudra şekeri

Hazırlanması:

2,5 litrelik derin bir kek kalıbını yağlayın veya 2 adet 12'lik küçük muffin kalıbının içine kağıt yerleştirin
Tereyağını ve şekeri iyice çırpın Yumurtaları teker teker ekleyin Ayrı bir kabın içine unu, kakaoyu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu eleyin Karışımı bir sefer daha elekten geçirin
Fırını 160C'ye getirin Unlu karışımı yağ+şeker karışımına 3 seferde yoğurtla dönüşümlü olarak ekleyin (unyoğurtunyoğurtun) Damla çikolataları ve vişneleri ilave edin Karışımı kaba dökün
Keki fırına koyup içine batıracağınız kürdan temiz çıkana kadar büyük kek kalıbı ile yapıyorsanız yaklaşık 1 saat pişirin Pişince 10 dakika kalıbın içinde telin üzerinde soğutun Bıçakla kalıbın kenarlarını gevşetin Kalıbı ve teli ters çevirerek keki çıkartın

not: Çikolata eriyeceği için erimiş çikolata gelebilir kürdana, yeterki kek parçaları yapışmasın İçi fazla pişerse kuru olabilir, bu yüzden büyük kalıpla yapıyorsanız 40 dakikadan sonra, muffin kalıbında yapıyorsanız 25 dakika sonra kontrol etmeye başlayın



 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt