iltasyazilim
FD Üye
Kararmayan Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*1 Kg aşurelik buğday
*500 gr kuru fasulye
*500 gr nohut
*400 gr kuru incir
*500 gr kuru Kayısı
*300 gr kuru üzüm
*1 çay bardağı kuş üzümü
*67 su bardağı şeker
*1 çay bardağı pirinç
*1 su bardağı fındık
*1520 adet karanfil
*2 elma
*1 ayva
*1 portakal kabuğu rendesi
*1 su bardağı süt
Üzeri için:
*1 su bardağı fındık
*1 su bardağı ceviz içi
*1 su bardağı tuzsuz Fıstık
*23 adet nar
*Kuş üzümü
*Tarçın
Kararmayan Aşure Tarifi Yapılışı Bembeyaz Kararmayan lezzetli ve herkesin beğendiği bir Aşure tarifi
1 gece önceden 1 kg Aşurelik buğdayı bir kaba alın Buğdayın suyu berraklaşana kadar yaklaşık 56 kere buğdayı yıkayıp süzün Daha sonra aşureyi yapacağınız tencere içerisine buğdayı alın ve üzerini 45 cm geçecek şekilde su koyun Ocağa aldığımız buğday kaynamaya başlamadan önce çıkan sarı suyu süzün ve buğdayı sıcak su ile tekrar yıkayın ardından tekrar sıcak su koyarak ocağa alın kaynamaya Başladıktan sonra Altını Kapatın ve tencerenin kapağını kapatarak sofra bezine sarın Yine 1 gece önceden 500 gr yaklaşık 2, 53 su bardağı kuru fasulye ve nohutu ayrı ayrı kaplarda ıslayın
Ertesi gün buğday tenceresini ocağa alın Üzerine yaklaşık 45 litre su ekleyin Düdüklü tencerede nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın Ben kuru fasulyeyi 810 dk nohutuda 1520 dk tuttum Daha sonra nohutların kabuklarını soyun 1520 dk kaynayan buğdayın içerisine nohutu, fasulyeyi ve 1 Çay bardağı pirinçi atın
Bu arada kuru kayısıları Küp Küp kesin ve sıcak su ile ıslayın Kuru üzümü, kuş üzümünü ayrı ayrı kaplarda üzerini geçecek kadar sıcak su koyarak ıslayın İnciri Küp Küp kesin ve üzerini geçecek kadar süt ile ıslayın Aşureyi karartan incirdir Ancak süt ile isladığınızda bu sorun ortadan kalkacaktır Elma ve ayvaların kabuklarını soyun Çeyrek elmaya karanfilleri batırarak Aşurenin içine nohutlarla beraber atın Kalan elma ve ayvaları Küp Küp doğrayın Kıvamı koyulaşan aşurenin içine süzdüğünüz kayısıları, incirleri, Üzümleri, doğranmış olduğunuz elma ve ayvaları ve rendelediğiniz portakal kabuklarını ve 1 su bardağı Sütü ekleyin Aşurenizin kıvamı çok koyu olursa Sıcak su ekleyebilirsiniz Tüm malzemeleri ekledikten sonra 6 su bardağı şekeri de ekleyerek karıştırın ve kaynamaya bırakın 1 su bardağı fındığı da içerisine ekleyin yaklaşık 15 dk kaynattıktan sonra Aşûremiz hazır afiyet olsun
Üzeri için Fındık, ceviz ve fıstığı rondadan geçirin Narı ayıklayın ve isteğe göre servis yapın
*1 Kg aşurelik buğday
*500 gr kuru fasulye
*500 gr nohut
*400 gr kuru incir
*500 gr kuru Kayısı
*300 gr kuru üzüm
*1 çay bardağı kuş üzümü
*67 su bardağı şeker
*1 çay bardağı pirinç
*1 su bardağı fındık
*1520 adet karanfil
*2 elma
*1 ayva
*1 portakal kabuğu rendesi
*1 su bardağı süt
Üzeri için:
*1 su bardağı fındık
*1 su bardağı ceviz içi
*1 su bardağı tuzsuz Fıstık
*23 adet nar
*Kuş üzümü
*Tarçın
Kararmayan Aşure Tarifi Yapılışı Bembeyaz Kararmayan lezzetli ve herkesin beğendiği bir Aşure tarifi
1 gece önceden 1 kg Aşurelik buğdayı bir kaba alın Buğdayın suyu berraklaşana kadar yaklaşık 56 kere buğdayı yıkayıp süzün Daha sonra aşureyi yapacağınız tencere içerisine buğdayı alın ve üzerini 45 cm geçecek şekilde su koyun Ocağa aldığımız buğday kaynamaya başlamadan önce çıkan sarı suyu süzün ve buğdayı sıcak su ile tekrar yıkayın ardından tekrar sıcak su koyarak ocağa alın kaynamaya Başladıktan sonra Altını Kapatın ve tencerenin kapağını kapatarak sofra bezine sarın Yine 1 gece önceden 500 gr yaklaşık 2, 53 su bardağı kuru fasulye ve nohutu ayrı ayrı kaplarda ıslayın
Ertesi gün buğday tenceresini ocağa alın Üzerine yaklaşık 45 litre su ekleyin Düdüklü tencerede nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın Ben kuru fasulyeyi 810 dk nohutuda 1520 dk tuttum Daha sonra nohutların kabuklarını soyun 1520 dk kaynayan buğdayın içerisine nohutu, fasulyeyi ve 1 Çay bardağı pirinçi atın
Bu arada kuru kayısıları Küp Küp kesin ve sıcak su ile ıslayın Kuru üzümü, kuş üzümünü ayrı ayrı kaplarda üzerini geçecek kadar sıcak su koyarak ıslayın İnciri Küp Küp kesin ve üzerini geçecek kadar süt ile ıslayın Aşureyi karartan incirdir Ancak süt ile isladığınızda bu sorun ortadan kalkacaktır Elma ve ayvaların kabuklarını soyun Çeyrek elmaya karanfilleri batırarak Aşurenin içine nohutlarla beraber atın Kalan elma ve ayvaları Küp Küp doğrayın Kıvamı koyulaşan aşurenin içine süzdüğünüz kayısıları, incirleri, Üzümleri, doğranmış olduğunuz elma ve ayvaları ve rendelediğiniz portakal kabuklarını ve 1 su bardağı Sütü ekleyin Aşurenizin kıvamı çok koyu olursa Sıcak su ekleyebilirsiniz Tüm malzemeleri ekledikten sonra 6 su bardağı şekeri de ekleyerek karıştırın ve kaynamaya bırakın 1 su bardağı fındığı da içerisine ekleyin yaklaşık 15 dk kaynattıktan sonra Aşûremiz hazır afiyet olsun
Üzeri için Fındık, ceviz ve fıstığı rondadan geçirin Narı ayıklayın ve isteğe göre servis yapın