Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

"Karatay Mutfağı"ndan Sahur Önerileri!

"Karatay Mutfağı"ndan Sahur Önerileri!

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Türkiye'yi zayıflatan Profesör Canan Efendigil Karatay, Ramazan için de sizlere sağlıklı beslenme önerileri sunmaya devam ediyor

İşte sahurda yenecek yemek ya da kahvaltının, normal zamanlarda sabah kahvaltısında olduğu gibi kuvvetli protein, sağlıklı karbonhidrat ve yağ içermesi gerektiğini belirten Canan Efendigil Karatay'ın mutfağından size ufak bir mönü!

Karatay kahvaltı tabağı

Az pişmiş 2 adet yumurta

Bir avuç içiniz kadar az tuzlu peynir

Bir ince belli çay bardağı ceviz, fındık, fıstık, badem veya yerfıstığı içi

Az tuzlu 1015 adet zeytin

Domates, biber, salatalık, turp, maydanoz, nane, roka

Limonlu çay veya süt içilebilir

Kahvaltı tabağı yerine yumurta da tercih edebilirsiniz

Biberiyeli Omlet

Malzemeler

2 adet yumurta

1 tatlı kaşığı kuru biberiye

Kristal kayatuzu, karabiber, pul biber, kimyon

1 tatlı kaşığı kadar tereyağı

Bir avuç içi kadar beyazpeynir

Hazırlanışı

Yumurtaları bir kasenin içine kırın ve iyice çırpın

çelik bir omlet tavasını ocağın üstüne koyun, tereyağını içine atın ve orta ısıdaki ateşte eritin, göz göz olmaya başlayınca yumurtayı tavaya dökün ve ateşi kısın Omletin üzerine birer tutam karabiber, kimyon, pul biber ve tuz serpin En son biberiyeyi de serpiştirin

Altı hafif pişmeye başlayınca iki yanından içe doğru katlayarak, omleti rulo haline getirin İç kısmı fazla pişmeyecek şekilde biraz daha ocağın üstünde tutun, sonra ateşi söndürün ve omleti bir servis tabağına alıp servis edin

Kırmızı mercimek çorbası

Malzemeler

2 su bardağı kırmızı mercimek

67 su bardağı su ya da et suyu

1 adet orta boy soğan

1 yemek kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı pul biber

1 yemek kaşığı kuru nane

Kristal kaya tuzu

Hazırlanışı

Mercimeği yıkayın, tencereye koyun Soğanı soyup ince ince doğradıktan sonra tencereye ilave edin Suyunu koyun ve orta ısıdaki ateşte kaynamaya bırakın Kaynamaya başlayınca salçayı ekleyin ve 3040 dakika kadar kısık ateşte pişirin

Tereyağını tavada eritin, pul biber ve naneyi koyup, hafif cızlayınca çorbaya ilave edin ve bir taşım kaynatın

Ağız tadınıza göre tuzunu koyun ve sıcak olarak servis yapın

Dayanamayanlar ve aşırı acıkanlara özel kaçamak

Fırında kabak böreği

Malzemeler

56 adet kabak

5 adet yumurta

250 gr ezilmiş klasik beyazpeynir (diyet ya da light değil)

Yarım demet taze ya da 1 yemek kaşığı kuru nane

Kristal kayatuzu, karabiber

4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Hazırlanışı

Kabakları rendeleyin

Yumurtaları bir kaseye kırın ve iyice çırpın Daha sonra içine, ezilmiş beyazpeyniri, naneyi, bir tutam tuz ve karabiberi, zeytinyağını, rendelenmiş kabakları ekleyip, hepsini birlikte harmanlayın

Hazırladığınız karışımı cam fırın tepsisine dökün ve 180 derecede ısıtılmış fırında 510 dakika pişirin Yoğurt ile servis edin

Kabaklı karışıma kesinlikle un eklemeyin ve kızartma yapmayın

Suyu unutmayın!

Sahurda yapmanız gereken en önemli şeylerden biri de su içmek Bol bol su içmeyi kesinlikle ihmal etmeyin!

(Kaynak: Womenistnet)
 
858,496Konular
982,322Mesajlar
30,205Kullanıcılar
varakaSon üye
Üst Alt