Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kareografi Ne Demektir

Kareografi Ne Demektir
0
116

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kareografi Ne Demektir

Koreografi, adım tasarımcılığı, dans besteciliğidir Kelime Yunancadan kazanç Antik Yunan tiyatrosunda koroda yer alan insanların hareketlerini tespit biçiminde ortaya çıkmıştır daha sonra dans sırasında adım ve hareketleri tespit şekline dönüşmüş ve bu şekilde yaygınlaşmıştır Bu işi yapanlara koreograf denir

Bu kelime günümüzde dansın kurgusunu, yapısını, adım düzenini ve bu adımlara ast hareket akışını anlatmak için kullanılır Buna dansın bestesi de denilebilir

başkaca, savunma sporlarında veya sahne sanatlarında, hareket akışını açıklamak için de kullanılmaktadırAdım tasarımının uzunluğu kolay bir iki adım olabileceği gibi, çoğu artist tarafından, kesin bir konuyu izah etmek için yazılmış, birkaç saat uzunluğunda bir opera ya da bale gösterisi de olabilirTasarımcı, adım düzenini tasarımını başlıca, müzisyen bir besteci ile çalışarak oluşturur Hazırlanan tasarımın kağıt üstüne aktarılmasına hareketlerin notalandırılması (Tanznotation) denir *

858,498Konular
982,060Mesajlar
30,045Kullanıcılar
kaosemre09Son üye
Üst Alt