Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kargosunu Geç Getirdi Diye Kuryenin Ölümüne Neden Olmuştu: İstenen Ceza Belli Oldu

Kargosunu Geç Getirdi Diye Kuryenin Ölümüne Neden Olmuştu: İstenen Ceza Belli Oldu
0
50

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
s-6573b0d146b3a36be7775ce438b555d8ed2040af.jpg

Kargosunun geç gelmesi nedeniyle epilepsi hastası kurye Mehmet Ali İbin’i (40) yumruklayarak vefatına neden olduğu savıyla yargılanan Tayfun Şahin'in 12 yıla kadar mahpusu istendi. Savcı, sanık hakkında haksız tahrik kararlarının de uygulanmamasını talep etti. Sanık Şahin ise 'Ben pakım, kendimi anlatamıyorum' dedi. 

Geçtiğimiz yıl 19 Ekim'de İstanbul'da kargo dağıtımı yapan 40 yaşındaki Mehmet Ali İbin, eksik adres nedeniyle alıcı Tayfun Şahin'i telefonla aramış, Şahin ise İbin'in adresi bulamamasına sonlanarak İbin'i sokak ortasında darp etmişti.

Hastaneye kaldırılan kurye tüm müdahalelere karşın kurtarılamamıştı.

"Çok sevilen bir kişiydi"

Maktul Mehmet Ali İbin’in çalıştığı acentenin sahibi olan Gökmen Hoş, duruşmada şahit olarak dinlendi. 

Hoş, İbin’in 6 ay kadar yanında çalıştığını ve olay günü 189 adet kargoyla dağıtıma çıktığını belirterek “Saat 11.00 sıralarında sürücü bana bilgi verdi. Yaralama olduğunu, Mehmet Ali’yi hastaneye kaldırdıklarını söyledi. Sürücünün bildirdiği hastaneye gittim. Maktul yaklaşık 10 yıldır kargo dalında çalışmaktadır. Etrafında ve müşterilerince çok sevilen bir kişiydi. İş ahlakı ve etiği üzerine örnek gösterilebilecek bir kişiydi. İş arkadaşları tarafından sevilen, yapan ve agresif olmayan bir kişiydi' sözlerini kullandı. 

Müşteki avukatı İbrahim Metinoğlu, kargonun ulaşımı esnasında gecikme olmadığını vurguladı.

Savcı, haksız tahrik kararlarının uygulanmamasını istedi

Cumhuriyet savcısı temel hakkındaki mütalaasında sanık Tayfun Şahin’in kargo teslimi esnasında maktul İbin’den yana hiçbir haksız tahrik olmadan tartışmanın şiddetlendiğini, bunun üzerine Şahin’in İbin’e yumruk attığını söyledi. 

İbin’in sendeleyerek geriye düştüğünü belirtilen mütalaada, düşmenin tesiriyle kafatası kemiğinde kırık olacak formda yaralandığı kaydedildi. 

Sanığın öldürme kastı olmaksızın haksız tahriğe maruz kalmamasına karşın İbin’e yaralama kastıyla yumruk attığı tabir edilen mütalaada, maktulün hastanede 5 gün tedavi gördükten sonra hayatını kaybettiği belirtildi. 

İsimli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda İbin’in vefatının künt baş travmasına bağlı kemik kırıkları ve beyin kanaması sonucu meydana geldiği mütalaada hatırlatıldı. Mütalaada sanık Tayfun Şahin’in 'Kasten yaralama sonucunda mevte neden olma' kabahatinden 8 yıldan 12 yıla kadar mahpus cezasıyla cezalandırılması istendi. 

Ayrıyeten mütalaada sanık hakkında haksız tahrik kararlarının uygulanmaması ve sanığın tutukluluk halinin devam etmesi talep edildi.

"Vurmadım yalnızca itekledim"

Mütalaaya karşı kelam alan sanık Şahin 'Ben pakım ya. Ben kendimi anlatamıyorum, dükkan benim bir alt sokağımdır. Ben orada esnafım, kimseyle tartışacak durumda değilim. Beni çağıran maktuldür. Kendisi beni itekledi, kargoyu bana uzatıp çekiştirirken karnıma vurdu. Ben sağ kolumu kullanan bir beşerim, sağ elimde kargo paketi vardı, yalnızca sol elimle itekledim. Vurmadım. Maktulle aramda 3 kişi vardı. Ben sürücüye ‘Sizi şubenize şikayet edeceğim’ diye söyledim. Benim iteklememden sonra maktul az bir ölçü geriye gitti. 5-10 saniye içerisinde sırt üstü düştü. Aracın sürücüsü maktulün sara krizi geçirdiğini söyledi. Avucumla getirdim, su verdim. Ben maktule yönelik hiçbir hareket yapmadım. Mütalaaya katılmıyorum, beraatimi istiyorum' halinde savunma yaptı.

Tutukluluk haline devam

Sanık avukatı mütalaaya karşı yazılı savunma yapmak için mühlet talep etti. Orta kararını açıklayan mahkeme heyeti, mütalaasını hazırlaması için sanık avukatına müddet verilmesine karar verdi. Sanık Şahin’in tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

Olay iddianamede nasıl anlatılıyor? ????

858,506Konular
983,015Mesajlar
33,105Kullanıcılar
2955SamsunSon üye
Üst Alt