iltasyazilim
FD Üye
Karides Güveç Malzemeleri
500 gr orta boy karides ( ayıklanmış )
1 adet çarliston biber
200 gr kültür mantarı ( küçük boy )
1 adet domates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Tuz
Karabiber
Beşamel Sos için Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
500 ml süt
100 gr taze kaşar
Tereyağını bir tavaya alın ve eritin Yağ ısındığında küçük doğradığınız biberleri ve 4’e bölünmüş mantarları tavaya alın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin
Sonra karidesi ve sarımsağı ilave edin 1 dakika kadar kavurun
Ardından geri kalan tüm malzemeleri içerisine ilave edin ve bir tur daha çevirip kenara alın
Beşamel sos için;
Ayrı bir sos tavasında tereyağını eritin, yağ eridiğinde unu ilave edin ve kavurun
Ardından sütü ekleyin ve sürekli çırparak kıvam alıncaya kadar karıştırın
Kaşar peynirinin yarısı ile lezzetlendirin
Hazırladığınız karidesli harcı güveç kabına alın ve üzerine beşamel sosu dökün ve kaşar peynirinin kalan yarısını serperek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika peynirler eriyinceye kadar tutup sıcak servis edin
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI
500 gr orta boy karides ( ayıklanmış )
1 adet çarliston biber
200 gr kültür mantarı ( küçük boy )
1 adet domates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Tuz
Karabiber
Beşamel Sos için Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
500 ml süt
100 gr taze kaşar
Tereyağını bir tavaya alın ve eritin Yağ ısındığında küçük doğradığınız biberleri ve 4’e bölünmüş mantarları tavaya alın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin
Sonra karidesi ve sarımsağı ilave edin 1 dakika kadar kavurun
Ardından geri kalan tüm malzemeleri içerisine ilave edin ve bir tur daha çevirip kenara alın
Beşamel sos için;
Ayrı bir sos tavasında tereyağını eritin, yağ eridiğinde unu ilave edin ve kavurun
Ardından sütü ekleyin ve sürekli çırparak kıvam alıncaya kadar karıştırın
Kaşar peynirinin yarısı ile lezzetlendirin
Hazırladığınız karidesli harcı güveç kabına alın ve üzerine beşamel sosu dökün ve kaşar peynirinin kalan yarısını serperek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika peynirler eriyinceye kadar tutup sıcak servis edin
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI