iltasyazilim
FD Üye
Karides Güveç Tarifi İçin Malzemeler
*34 adet jumbo karides veya 150200 gram normal boy karides
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı biber
*3 diş sarımsak
*34 adet küp küp doğranmış domates veya püresi
*Yarım küçük boy kavanoz mantar veya 34 adet kültür mantarı
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*1 çay kaşığı kırmızı pul biber
*1 çay kaşığı kekik
ÜZERİ İÇİN:
*Rendelenmiş kaşar
Karides Güveç Tarifi Yapılışı Öncelikle tereyağını tavada eritip küçük küçük doğradığımız soğanları alıyoruz ve pembeleşinceye kadar kavurup ardından karideslerimizi atıyoruz Karidesleri yaklaşık 10 dakika kadar pişirdikten sonra rendelediğimiz sarımsakların yarısını bu aşamada karidesler güzelce çeksin diye tavaya alıyoruz Ardından yine küçük küçük doğradığımız yeşil biber, kırmızı biber ve mantarı tavaya alıp güzelce karıştırıp 5 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz Ardından küp küp doğranmış domatesimizi veya marketlerde hazır satılan domates rendesini tavaya ekleyip geriye kalan sarımsağı ve baharatların da hepsini koyup karıştırıp, 10 dakika orta ateşte pişirip altını kapatıyoruz Pişen karidesleri bir güveç tabağına alıp üzerlerine rendelediğimiz kaşarı serpiştiriyoruz ve önceden ısıtılmış 180190 derece fırında 10 dakika kadar pişiriyoruz Vee karidesimiz sıcacık servise hazır Yapacaklara şimdiden afiyet olsun ???
*34 adet jumbo karides veya 150200 gram normal boy karides
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı biber
*3 diş sarımsak
*34 adet küp küp doğranmış domates veya püresi
*Yarım küçük boy kavanoz mantar veya 34 adet kültür mantarı
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*1 çay kaşığı kırmızı pul biber
*1 çay kaşığı kekik
ÜZERİ İÇİN:
*Rendelenmiş kaşar
Karides Güveç Tarifi Yapılışı Öncelikle tereyağını tavada eritip küçük küçük doğradığımız soğanları alıyoruz ve pembeleşinceye kadar kavurup ardından karideslerimizi atıyoruz Karidesleri yaklaşık 10 dakika kadar pişirdikten sonra rendelediğimiz sarımsakların yarısını bu aşamada karidesler güzelce çeksin diye tavaya alıyoruz Ardından yine küçük küçük doğradığımız yeşil biber, kırmızı biber ve mantarı tavaya alıp güzelce karıştırıp 5 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz Ardından küp küp doğranmış domatesimizi veya marketlerde hazır satılan domates rendesini tavaya ekleyip geriye kalan sarımsağı ve baharatların da hepsini koyup karıştırıp, 10 dakika orta ateşte pişirip altını kapatıyoruz Pişen karidesleri bir güveç tabağına alıp üzerlerine rendelediğimiz kaşarı serpiştiriyoruz ve önceden ısıtılmış 180190 derece fırında 10 dakika kadar pişiriyoruz Vee karidesimiz sıcacık servise hazır Yapacaklara şimdiden afiyet olsun ???