Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karides Güveç

Karides Güveç
0
74

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
66
karides-guvec.jpg

Karides Güveç Tarifi İçin Malzemeler

• 500 gr karides
  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz ,nane ,kimyon ,karabiber, pul biber
  • 4 adet güveç kasesi
Üzeri için;
  • Kaşar

Karides Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Benim karideslerim buzluktaydı o yüzden bir süzgecin içine koyup sudan geçirdim ve buzunu çözdüm.
  2. Sonra yapmanız gereken bir tavanın içine tereyağı, doğranmış sebzeleri ve karidesi alıp sotelemek.
  3. Karidesin suyu çıkabilir o yüzden çekmesini bekleyebilirsiniz.
  4. Tavada pişenleri güveç kaplarına paylaştırıp fırında da biraz pişirelim.
  5. Pişmeye yakın üzerine rendelediğimiz peyniri koyalım, erimesini bekleyelim.
  6. Peynirler eridikten sonra güveçleri fırından çıkarıp servis edelim.
Karides Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Karides Güveç Tarifi İçin Malzemeler 500 gram karides2 diş sarımsak20 gram tereyağ1 adet soğan2 domates2 adet çarliston biber1 çay kaşığı tuz50-100 gram arası kaşar peyniri1/2 (yarım) çay bardağı limon suyu1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber1/2 (yarım) çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Güveç Karides Tarifi İçin Malzemeler 250 gram karides1 adet soğan1 adet domates2 diş sarımsak1 adet yeşil biber1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı zeytin yağı1 çay kaşığı tuzPul biberKarabiber Üzeri için; Kaşar peynir Güveç Karides Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Karidesli Güveç Tarifi İçin Malzemeler 500 gram temizlenmiş karides2 diş sarımsak1 yemek kaşığı tereyağı2 adet sivri biber2 adet domatesTuz, karabiberKaşar peyniri Karidesli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ocağa aldığımız tavamıza tereyağını koyup eritiyoruz. Eriyen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Karides Güveç Tarifi İçin Malzemeler 250 gram karides (3 porsiyon için)1 adet orta boy soğan2 diş sarımsak6-7 adet mantar (Her bir porsiyon için orta büyüklükte 3 er tane kullandım)2 adet orta boy domates (Kabuğu soyulmuş)1 adet çarliston biber1 adet kapya biber2 yemek kaşığı tereyağ2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Güveçte Karides Tarifi İçin Malzemeler 1 paket yarım kiloluk dondurulmuş karides7 – 8 diş sarımsak1 domatesTeremyağTuz Üzeri için; Kaşar Güveçte Karides Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Karidesler önce yıkıyoruz, sonra sularının süzülmesini bekliyoruz. Bir yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt