iltasyazilim
FD Üye
Karides Şiş
Malzemeler
20 adet iri karides
10 adet defne yaprağı
5 küçük domates
6 adet yeşil sivri biber
2 adet limon
12 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuzkarabiber
Yapılışı
1 Karideslerin başlarını koparıp kabuklarını çıkartın Sırtındaki siyah bağırsağı bıçağın ucuyla temizledikten sonra yıkayıp kurulayın
2 Karideslere tuz, biber serpin; 1 limon suyu ile karıştırarak 10 dakika bekletin Baş ve kuyruklarını büküp yuvarlayarak şişlere geçirin Aralarına yarım limon dilimi, yarım defne yaprağı dörde bölünmüş domates ve yeşil biber geçirmeyi unutmayın
3 Karidesleri yağlayın ve çevirerek ateşte pişirin Sebze garnitürleri ve limon salçasıyla servis yapın
Malzemeler
20 adet iri karides
10 adet defne yaprağı
5 küçük domates
6 adet yeşil sivri biber
2 adet limon
12 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuzkarabiber
Yapılışı
1 Karideslerin başlarını koparıp kabuklarını çıkartın Sırtındaki siyah bağırsağı bıçağın ucuyla temizledikten sonra yıkayıp kurulayın
2 Karideslere tuz, biber serpin; 1 limon suyu ile karıştırarak 10 dakika bekletin Baş ve kuyruklarını büküp yuvarlayarak şişlere geçirin Aralarına yarım limon dilimi, yarım defne yaprağı dörde bölünmüş domates ve yeşil biber geçirmeyi unutmayın
3 Karidesleri yağlayın ve çevirerek ateşte pişirin Sebze garnitürleri ve limon salçasıyla servis yapın