Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karides Tava [TM]

Karides Tava [TM]

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzeme Listesi

Yarım Kilogram Karides (Dondurulmuş) Yarım Çay Bardağı Ayçiçek Yağı 1 Yemek Kaşığı Tereyağı 10 Diş Sarımsak 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber 1 Çay Kaşığı Tuz Sarımsaklı Karides Tava Nasıl Yapılır?

1 Eğer dondurulmuş karides kullanacaksanız once karideslerin buzunu çözdürmenize gerek yoktur
2 Teflon bir tava ya da genişçe bir tavayı hafifçe kızdırın ve dondurulmuş karidesleri içine atın Karidesler sularını bırakacaklardır Üzerine bir yemek kaşığı sirke ilave edin ve iyice kaynadıktan sonra 4 ya da 5 dakika kadar çevirin Ateşte daha uzun süre kalmasın ya da kaşıkla çok fazla çevirmeyin Karidesler dağılabilirler Daha sonra karidesleri bir kenara alın ve tavada biriken suyu dökün
3 Kızartma tavasına ayçiçek yağını koyarak kızdırın Suyunu iyice süzmüş olduğunuz karidesleri içine atın
4 Tavayı arada sallayarak karideslerin alt üst olmasını ve iki tarafının da kızarmasını sağlayın
5 Sarımsakları havanda tuzla dövün ve hazır edin Sarımsakları iyice dövmek yerine daha az ezebilirsiniz Karidesleri tavadan indirmeye yakın bir zamanda tereyağı ve sarımsakları ilave edin Tereyağının erimesi ve sarımsağın da pişmesi yeterlidir
6 Son olarak üzerlerine pulbiber dökerek ocağın altını kapatın Pul biber döktükten sonra fazla pişirirseniz biber yanacaktır
7 Sıcak olarak servis yapın
Not:

Karidesleri bu şekilde pişirdikten sonra arzu ederseniz bir güveç kabına koyarak, üzerine kaşar rendesi serpip fırının ızgara bölümünü çalıştırarak kaşar peynirlerini eritip sıcak olarak servis yapabilirsiniz

Afiyet Olsun



 
858,496Konular
982,360Mesajlar
30,219Kullanıcılar
HeralexSon üye
Üst Alt