iltasyazilim
FD Üye
Pratik ve kolay bir şekilde Karidesli Dil Balığı için tarif
MALZEMELER
40 gr un
maydanoz
100 gr mantar
40 gr tereyağ
12 kg karides
3 çay fincanı su
4 adet dil balığı
1 çay fincanı krema
1 çay fincanı beyaz şarap
1 çorba kaşık elma sirkesi
tuz
HAZIRLANIŞI
Karidesleri içine maydanoz ve elma sirkesi koyduğunuz suda haşlayın ve kabuklarını soyun Birkaç tane karidesi süs olarak kullanmak üzere kabuklu olarak bırakın Diğer yanda balık filetolarını tek tek rulo yapıp her birini kürdanla tutturun Kaynayan suya atıp, beş dakika haşlayın Mantar ve şarap ilavesi ile beş dakika daha kaynatın Daha sonra bir süçgeçle balık ve mantarları servis tabağına alın Ayrı bir kapta tereyağı eritip, un ile hafif ateşte 23 dakika kadar birbirine yedirin, balık suyunu ilave edip devamlı karıştırarak pişirin Son olarak karidesler, mantar ve krema katıp, sıcak olarak balığın üzerine dökün
MALZEMELER
40 gr un
maydanoz
100 gr mantar
40 gr tereyağ
12 kg karides
3 çay fincanı su
4 adet dil balığı
1 çay fincanı krema
1 çay fincanı beyaz şarap
1 çorba kaşık elma sirkesi
tuz
HAZIRLANIŞI
Karidesleri içine maydanoz ve elma sirkesi koyduğunuz suda haşlayın ve kabuklarını soyun Birkaç tane karidesi süs olarak kullanmak üzere kabuklu olarak bırakın Diğer yanda balık filetolarını tek tek rulo yapıp her birini kürdanla tutturun Kaynayan suya atıp, beş dakika haşlayın Mantar ve şarap ilavesi ile beş dakika daha kaynatın Daha sonra bir süçgeçle balık ve mantarları servis tabağına alın Ayrı bir kapta tereyağı eritip, un ile hafif ateşte 23 dakika kadar birbirine yedirin, balık suyunu ilave edip devamlı karıştırarak pişirin Son olarak karidesler, mantar ve krema katıp, sıcak olarak balığın üzerine dökün