Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karidesli Kabaklı Cam Makarnası

Karidesli Kabaklı Cam Makarnası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Karidesli Kabaklı Cam Makarnası Tarifi İçin Malzemeler 4 kişi için:


*200 gram cam makarnası (ince pirinç makarnası ya da noodle, yerine kaliteli markadan ince spagetti ile deneyebilirsiniz)
*150 gram kabuksuz karides (çiğ ya da haşlanmış)
*1 küçük kabak (200 gram)
*1 çarliston biber
*3 dal taze yeşil soğan
*3 cm acı biber (tohumları atın)
*12 diş sarımsak
*5 çorba kaşığı Teriyaki sosu*(ben bu sefer hazır olanını kullandım)
*34 çorba kaşığı soya sosu
*2 çorba kaşığı sıvı yağ (bende zeytin yağı)
*Susam
*Acı pul biber
*Wok ya da derin ve geniş bir tava

Karidesli Kabaklı Cam Makarnası Tarifi Yapılışı Pirinç hamurundan yapılan şeffaf makarnaya cam makarnası denir Dağılmayan kıvamından dolayı hem wok’ta sıcak yemeğe, hem soğuk salatalara çok uygun bir madde Tadı çok hafif ve buğday unlu makarnaya hiç benzemiyor Herneyse noodle (yumurtalı hamurdan Japon makarnası) ya da spagetti ile bu tarifi yapabilirsiniz *Çölyak hastaları için bu tarif ana yemeğine iyi bir alternatif olabilir Sadece sosları alırken glütensiz olmasına dikkat edin, çünkü bazı soya sosları buğday unu ilavesiyle fermente ediliyor Glütene alerjiniz yok ise, herhangi bir markadan sosları kullanabilirsiniz İlk önce sebzeleri hazırlamak lazım Tohumları alınmış acı biberi ile sarımsağı *küçük doğrayın Çarliston biberi ile kabağı ayrı kaplara jülyen şeklinde kesin Yeşil soğanı verevliğine ince doğrayın Cam makarnasını kutudaki talimata göre pişirin Normal spagetti kullanırsanız, mutlaka al dente, yani ambalajdaki tam süresine göre haşlayın Cam makarnalarımın çok ince olduğu için ocakta pişirmeden kaynar suda beklettim Makarnalar pişince güzelce süzün * Sıvı yağını kızdırıp acı biberi ile sarımsağı atın 30 saniye sonra çarliston biberi ekleyin ve 1 dakika kavurarak pişirin Karidesleri ekleyin ve 1 dakika daha pişirin Karidesleriniz çiğ ise, 2 dakika kavurun Sonra tavaya teriyaki ile soya sosunu döküp 30 saniye sonra süzülmüş makarna ile yeşil soğanı koyun ve ezmeden iyice harmanlayın En son kabağı atın ve damak tadınıza göre acı pul biberi serpip tekrar hızlıca karıştırın ve hemen ateşten alın Hazır! Üstüne *susamı serpip servis edin Hem sıcak sıcak, hem soğukken çok leziz Afiyet olsun!
 
858,496Konular
981,641Mesajlar
29,725Kullanıcılar
Üst Alt