iltasyazilim
FD Üye
Karidesli Soslu Enginar Tarifi
Karidesli Soslu Enginar Tarifi Resimli
Karidesli Soslu Enginar
Karides soslu enginar yapımında kullanılacak malzemeler:
6 adet enginar
12 adet jumbo karides
1 tane soğan
1 tane pırasa
3 diş sarımsak
Karides soslu enginarın yapılışı:
Enginarlar su, limon, un, şeker, zeytinyağı ve tuz ile birlikte pişirilerek soğumaya bırakılır Jumbo karideslerin kafaları ayıklanır, soğan, pırasa ve sarımsak ile beraber zeytinyağında tamamen kavrulur Üzerlerini örtecek kadar süt ek edilir Kapağı yarım kapalı şekilde, 45 dakika kısık ateşte pişirilir Kafaların ezilen parçalarının ayrılması için önce mikserden sonradan ise fazla ince bir tel süzgeçten geçirilerek süzülür Bu Nedenle turuncu bir sos elde edilir Bu sosa Fransızlar “le bısgue adını vermişlerdir Roka, nane, maydanoz, dereotunu ince olacak şekilde kıyılır Yeşil limon kabuğu rendelenir Limon suyu, susam, tuz ve susam yağı eklenir Karidesleri tavada kademeli olarak zeytinyağı, kajun baharatı, tuz ve beyaz biber ilave edilerek pişirilir Midyeler zeytinyağı ile tavalanır frenk soğanı ilave edilir Enginarların üstüne, sıcak midye ve karidesleri koyulur Yanına ise yeşillikleri ve hazırlanmış özel sosu koyulur ve servis yapılır Besin değeri muhteşem karides soslu enginarın lezzetine gerçekte doyamayacaksınız… *
Karidesli Soslu Enginar Tarifi Resimli
Karidesli Soslu Enginar
Karides soslu enginar yapımında kullanılacak malzemeler:
6 adet enginar
12 adet jumbo karides
1 tane soğan
1 tane pırasa
3 diş sarımsak
Karides soslu enginarın yapılışı:
Enginarlar su, limon, un, şeker, zeytinyağı ve tuz ile birlikte pişirilerek soğumaya bırakılır Jumbo karideslerin kafaları ayıklanır, soğan, pırasa ve sarımsak ile beraber zeytinyağında tamamen kavrulur Üzerlerini örtecek kadar süt ek edilir Kapağı yarım kapalı şekilde, 45 dakika kısık ateşte pişirilir Kafaların ezilen parçalarının ayrılması için önce mikserden sonradan ise fazla ince bir tel süzgeçten geçirilerek süzülür Bu Nedenle turuncu bir sos elde edilir Bu sosa Fransızlar “le bısgue adını vermişlerdir Roka, nane, maydanoz, dereotunu ince olacak şekilde kıyılır Yeşil limon kabuğu rendelenir Limon suyu, susam, tuz ve susam yağı eklenir Karidesleri tavada kademeli olarak zeytinyağı, kajun baharatı, tuz ve beyaz biber ilave edilerek pişirilir Midyeler zeytinyağı ile tavalanır frenk soğanı ilave edilir Enginarların üstüne, sıcak midye ve karidesleri koyulur Yanına ise yeşillikleri ve hazırlanmış özel sosu koyulur ve servis yapılır Besin değeri muhteşem karides soslu enginarın lezzetine gerçekte doyamayacaksınız… *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.