Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karidesli Tayland Pilavı tarifi Resimli

Karidesli Tayland Pilavı tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Karidesli Tayland Pilavı nasıl yapılır
Karidesli Tayland Pilavı yapılışı resimli








Karidesli Tayland Pilavı tarifi Resimli

Karidesli Tayland Pilavı malzemeleri

2 su bardağı jasmine pirinç
4 yemek kaşığı günebakan yağı
2 su bardağı su
2 diş iri sarımsak, fidan gibi kıyılmış
200 gr dondurulmuş ayıklanmış karides (çözülmüş)
1 havuç, küçük doruk, haşlanmış ufak küpler halinde doğranmış
2 yumurta
tuzlu
4 sap taze soğan (ince, körpe) ince ince doğranmış
1 adet kırmızı dolmalık biber küçük küpler şeklinde doğranmış
2 adet yeşil sivri biber, ince ince doğranmış
1 adet kırmızı sivri biber ince ince doğranmış


Karidesli Tayland Pilavı yapılışı:

Pirinci süzgeç içinde akıcı suyla tamamen yıkayın, ılık suya azıcık tuzlu ekleyip 2030 dakika bekletin, su ve tuzlu eklediğiniz tencerede sıradan pilav gibi piştikten sonra soğumaya bırakın

Yumurtaları azıcık tuzla çırpın, tercihen yapışmaz yüzeyli wok ya da geniş bir tava içinde en ince ayrıntısına kadar kızdırdığınız bir kaşık yağ ile ince bir omlet halinde pişirin, bir kesme tahtasına alın, soğutun, ince ince kıyın Kalan yağı tavaya dökün tamamen kızdırın, soğanı, biberleri, sarımsağı bir dakika değin karıştırarak kavurun Karidesleri ekleyin, 2 dakika kadar karıştırarak pişirinPirinci, havucu ve kıyılmış omleti ekleyin, birazcık tuzlu ilave edin, bütün malzemelerle birlikte 2 dakika kadar sürekli karıştırarak kızartın, işte servise hazır!

Arzunuza tarafından toz veya pul kırmızıbiber, kıyılmış maydanoz, dereotu ek edebilirsiniz

Sıhhat olsun


*
 
858,496Konular
981,641Mesajlar
29,724Kullanıcılar
xwedexSon üye
Üst Alt