iltasyazilim
FD Üye
Karidesli Tayland Pilavı nasıl yapılır
Karidesli Tayland Pilavı yapılışı resimli
Karidesli Tayland Pilavı tarifi Resimli
Karidesli Tayland Pilavı malzemeleri
2 su bardağı jasmine pirinç
4 yemek kaşığı günebakan yağı
2 su bardağı su
2 diş iri sarımsak, fidan gibi kıyılmış
200 gr dondurulmuş ayıklanmış karides (çözülmüş)
1 havuç, küçük doruk, haşlanmış ufak küpler halinde doğranmış
2 yumurta
tuzlu
4 sap taze soğan (ince, körpe) ince ince doğranmış
1 adet kırmızı dolmalık biber küçük küpler şeklinde doğranmış
2 adet yeşil sivri biber, ince ince doğranmış
1 adet kırmızı sivri biber ince ince doğranmış
Karidesli Tayland Pilavı yapılışı:
Pirinci süzgeç içinde akıcı suyla tamamen yıkayın, ılık suya azıcık tuzlu ekleyip 2030 dakika bekletin, su ve tuzlu eklediğiniz tencerede sıradan pilav gibi piştikten sonra soğumaya bırakın
Yumurtaları azıcık tuzla çırpın, tercihen yapışmaz yüzeyli wok ya da geniş bir tava içinde en ince ayrıntısına kadar kızdırdığınız bir kaşık yağ ile ince bir omlet halinde pişirin, bir kesme tahtasına alın, soğutun, ince ince kıyın Kalan yağı tavaya dökün tamamen kızdırın, soğanı, biberleri, sarımsağı bir dakika değin karıştırarak kavurun Karidesleri ekleyin, 2 dakika kadar karıştırarak pişirinPirinci, havucu ve kıyılmış omleti ekleyin, birazcık tuzlu ilave edin, bütün malzemelerle birlikte 2 dakika kadar sürekli karıştırarak kızartın, işte servise hazır!
Arzunuza tarafından toz veya pul kırmızıbiber, kıyılmış maydanoz, dereotu ek edebilirsiniz
Sıhhat olsun
*
Karidesli Tayland Pilavı yapılışı resimli
Karidesli Tayland Pilavı tarifi Resimli
Karidesli Tayland Pilavı malzemeleri
2 su bardağı jasmine pirinç
4 yemek kaşığı günebakan yağı
2 su bardağı su
2 diş iri sarımsak, fidan gibi kıyılmış
200 gr dondurulmuş ayıklanmış karides (çözülmüş)
1 havuç, küçük doruk, haşlanmış ufak küpler halinde doğranmış
2 yumurta
tuzlu
4 sap taze soğan (ince, körpe) ince ince doğranmış
1 adet kırmızı dolmalık biber küçük küpler şeklinde doğranmış
2 adet yeşil sivri biber, ince ince doğranmış
1 adet kırmızı sivri biber ince ince doğranmış
Karidesli Tayland Pilavı yapılışı:
Pirinci süzgeç içinde akıcı suyla tamamen yıkayın, ılık suya azıcık tuzlu ekleyip 2030 dakika bekletin, su ve tuzlu eklediğiniz tencerede sıradan pilav gibi piştikten sonra soğumaya bırakın
Yumurtaları azıcık tuzla çırpın, tercihen yapışmaz yüzeyli wok ya da geniş bir tava içinde en ince ayrıntısına kadar kızdırdığınız bir kaşık yağ ile ince bir omlet halinde pişirin, bir kesme tahtasına alın, soğutun, ince ince kıyın Kalan yağı tavaya dökün tamamen kızdırın, soğanı, biberleri, sarımsağı bir dakika değin karıştırarak kavurun Karidesleri ekleyin, 2 dakika kadar karıştırarak pişirinPirinci, havucu ve kıyılmış omleti ekleyin, birazcık tuzlu ilave edin, bütün malzemelerle birlikte 2 dakika kadar sürekli karıştırarak kızartın, işte servise hazır!
Arzunuza tarafından toz veya pul kırmızıbiber, kıyılmış maydanoz, dereotu ek edebilirsiniz
Sıhhat olsun
*