iltasyazilim
FD Üye
Makarna her ne kadar bekar evlerinin vazgeçilmezi olsa da farklı lezzetler ile süslendiğinde çok özel bir ana yemek olarak da tüketilebilir Geçen gün makarnayı çok seven ve farklı lezzetleri harmanlayarak makarnaya çok özel lezzetler katan bir arkadaşa ziyarete gittiğimizde yine çok özel bir makarna sunumu ile bizi karşıladı Tarifini aldığım ve denediğim makarna o kadar lezzetliydi ki makarna sevmeyen eşim bile bu lezzete bayıldı Karidesli ve bezelyeli makarna iki aykırı lezzeti buluşturduğundan dolayı çok özel bir lezzeti sizlere sunuyor Eğer sizde deniz ürünlerini tüketmeyi seviyorsanız sizlere makarnadan öte adeta çok özel bir akşam yemeği öğünü sunan tarifi demenizi tavsiye ederim Karidesleri eğer ayıklanmamış almayı tercih ederseniz, kolay bir şekilde ayıklayabilmek adına bol limonlu suda haşlayabilir ve ayıklama esnasında kuyruklarından sıkarak içlerini bir bütün olarak çıkarabilirsiniz Eğer diyet yapıyorsanız bu eşsiz lezzeti daha az kalori alabilmek adına kepekli makarna ile yapabilirsiniz
Malzemeler
15 Adet Karides
250 Gram Makarna ( isteğe bağlı olarak kepekli olabilir )
2 çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Adet Soğan
2 Adet Domates ( küçük boy )
2 Diş Sarımsak
1 çay Kaşığı Karabiber
1 çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Sirke
Hazırlanış Aşamaları
Öncelikle temizlenmemiş ise karidesleri temizleyerek işe başlayabilirsiniz Daha sonra bir tencereye doldurulmuş olan suyun içine 1 tatlı kaşığı sirke ve 1 çay kaşığı tuzu atılır ve karidesler yumuşayıncaya kadar kaynatılır Kaynayan karidesler ocaktan alınır ve bir kenarda bekletilir Bir miktar sıvı yağın içine küp küp doğranmış 1 adet orta boy soğan atılarak pembeleşinceye kadar karıştırılır Karidesler de içine atılarak iyice pişirilir İnce doğranmış ya da rendelenmiş domates, 12 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz ve karabiber eklenir Makarnayı suyunu kaynattığınız tencerenin içine atın ve yaklaşık 1012 dakika suda haşladıktan sonra suyu süzülerek makarnalar sudan ayrılır Hazırlanan karidesler ve domates soslu malzemeler makarnanın üzerinde gezdirilir ve servis hazırlanır
Kaynak : superanneorg
Malzemeler
15 Adet Karides
250 Gram Makarna ( isteğe bağlı olarak kepekli olabilir )
2 çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Adet Soğan
2 Adet Domates ( küçük boy )
2 Diş Sarımsak
1 çay Kaşığı Karabiber
1 çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Sirke
Hazırlanış Aşamaları
Öncelikle temizlenmemiş ise karidesleri temizleyerek işe başlayabilirsiniz Daha sonra bir tencereye doldurulmuş olan suyun içine 1 tatlı kaşığı sirke ve 1 çay kaşığı tuzu atılır ve karidesler yumuşayıncaya kadar kaynatılır Kaynayan karidesler ocaktan alınır ve bir kenarda bekletilir Bir miktar sıvı yağın içine küp küp doğranmış 1 adet orta boy soğan atılarak pembeleşinceye kadar karıştırılır Karidesler de içine atılarak iyice pişirilir İnce doğranmış ya da rendelenmiş domates, 12 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz ve karabiber eklenir Makarnayı suyunu kaynattığınız tencerenin içine atın ve yaklaşık 1012 dakika suda haşladıktan sonra suyu süzülerek makarnalar sudan ayrılır Hazırlanan karidesler ve domates soslu malzemeler makarnanın üzerinde gezdirilir ve servis hazırlanır
Kaynak : superanneorg