iltasyazilim
FD Üye
Karidesli Zencefilli Somon Tarifi Tarifi için;
Somon dilimlerinin derisini hafif limonladığınız sarımsağı sürterek lezzetlendirin 2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin ve somon dilimlerinin altını ve üstünü renk alıncaya kadar pişirin
Başka bir tencerede portakal suyunu ve taze zencefil parçasını, portakal suyu kıvam alıp miktarı yarıya ininceye kadar kaynatın
Bu sosu balık tenceresine dökün, yıkayıp ayıkladığınız karidesleri, karabiberi ve yarım tatlı kaşığı tuzu ilave edin
Kapağını kapatarak balıklar ve karidesler pişine kadar kaynatın Kıyılmış dereotuyla servis edin
Malzemeler
4 dilim somon balığı
500 gr karides
5 adet portakalın suyu
1 parça taze zencefil
20 adet tane karabiber
12 demet dereotu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Kaynak : Turkmax Gurme
Somon dilimlerinin derisini hafif limonladığınız sarımsağı sürterek lezzetlendirin 2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin ve somon dilimlerinin altını ve üstünü renk alıncaya kadar pişirin
Başka bir tencerede portakal suyunu ve taze zencefil parçasını, portakal suyu kıvam alıp miktarı yarıya ininceye kadar kaynatın
Bu sosu balık tenceresine dökün, yıkayıp ayıkladığınız karidesleri, karabiberi ve yarım tatlı kaşığı tuzu ilave edin
Kapağını kapatarak balıklar ve karidesler pişine kadar kaynatın Kıyılmış dereotuyla servis edin
Malzemeler
4 dilim somon balığı
500 gr karides
5 adet portakalın suyu
1 parça taze zencefil
20 adet tane karabiber
12 demet dereotu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Kaynak : Turkmax Gurme