Sağlıklı ve tertipli yapılan ara öğünlerle, metabolizma hızlanır. Metabolizma hızlanınca vücuttaki yağ dokusunun erimesine yardımcı olur. Beslenmemizde yaptığımız ufak ara dokunuşlar öğün öncesinde porsiyon denetimi sağlar ve ziyade besin tüketimini maniler. Bu sayede mevcut depolar güç üretimi için kullanılır. Birinci olarak da vücudun depoladığı yerlerden yağ kaybı gerçekleşir.
Günlük tüketilen kalsiyum ölçüsü göbek kesimindeki yağlardan kurtulmaya yardımcıdır. Zira gün içinde tükettiğimiz yoğurt, süt, ayran, peynir, koyu yeşil yapraklı sebzeler kalsiyum deposudur. Kalsiyum besinlerle alınan ziyade yağın emilmeden bağırsaklardan atılmasına yardımcı olmaktadır.
Tüketilen lifli azıklara tartı vermek karın içi yağlanmanın daha az olmasına yardımcı olmaktadır.
İşlenmiş karbonhidratlardan kaçınmak gerekmektedir. zira tüketilen beyaz ekmek, şeker yahut pirinç üzere rafine karbonhidratlar vücutta yağ olarak depolanırken karın yerinde de ödem oluşturur. Besin tüketiminde karbonhidrat tercihimizi yulaf, tam tahıllı ekmek, bulgur üzere kompleks karbonhidrattan varlıklı besinlerden seçmeliyiz.
Gece saat 21.00den sonra olan besin tüketimlerinden kaçarak düz bir karına sahip olunabilir.
C vitamini, beta karoten ve antioksidan içerikleri yüksek lifli besinleri tüketmek uzun müddet tokluk sağlarken karın içi yağlanmayı azaltır.
Selenyum ve antioksidan içeriği yüksek besinlerin ehliyetsiz tüketilmesi bel etrafında yağlanmaya sebep olmaktadır.
Yapılan çalışmalar günlük 2 fincan yeşil çay tüketiminin bel muhitinde yağlanmayı azalttığını göstermiştir.
Su tüketimi yağ yakımı sırasında ortaya çıkan zararlı hususların ortamdan uzaklaştırılmasına yardımcı olur ve metabolizmayı çalıştırır.
Egzersizin kıymetini unutmamak gerekir. Bilhassa karın ortamındaki yağların azaltılması ve şekillenmesi için yapılan karın egzersizlerinin inanılmaz tesiri vardır.