iltasyazilim
FD Üye
Karınca Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı mavi haşhaş
*1 su bardağı un
*1 çay bardağı şeker
*4 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Süslemek için;
*1 paket krem şanti
*Haşhaş
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı su
*Birkaç damla limon
Karınca Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle yumurta ve şekerimizi krema haline gelene kadar iyice çırpıyoruz
*Yoğurdu ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
*Geri kalan katı malzemelerimiz de ekleyip kaşık yardımı ile alttan üste doğru karıştırıyoruz
*Yağlamış olduğumuz borcama döküp 180 derece ısıttığımız fırına sürüyoruz
*Şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakıyoruz
*Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp buzdolabına dinlenmeye kaldırıyoruz
*Fırından çıkardığımız tatlımızı çatal yardımıyla her tarafında delikler açıp soğuk şerbeti üzerine döküyoruz
*Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz ardından soğuyan tatlımıza krem şart sürüp üzerine haşhaşlı süsleyerek servis ediyoruz
*Afiyet olsun
*Not tatlımızın ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbeti döküyoruz
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı mavi haşhaş
*1 su bardağı un
*1 çay bardağı şeker
*4 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Süslemek için;
*1 paket krem şanti
*Haşhaş
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı su
*Birkaç damla limon
Karınca Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle yumurta ve şekerimizi krema haline gelene kadar iyice çırpıyoruz
*Yoğurdu ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
*Geri kalan katı malzemelerimiz de ekleyip kaşık yardımı ile alttan üste doğru karıştırıyoruz
*Yağlamış olduğumuz borcama döküp 180 derece ısıttığımız fırına sürüyoruz
*Şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakıyoruz
*Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp buzdolabına dinlenmeye kaldırıyoruz
*Fırından çıkardığımız tatlımızı çatal yardımıyla her tarafında delikler açıp soğuk şerbeti üzerine döküyoruz
*Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz ardından soğuyan tatlımıza krem şart sürüp üzerine haşhaşlı süsleyerek servis ediyoruz
*Afiyet olsun
*Not tatlımızın ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbeti döküyoruz