Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karışık Kışlık Turşu

Karışık Kışlık Turşu
0
132

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Karmakarışık Kışlık Turşu Tarifi İçin Malzemeler

*4 kg domates
*3 kg salatalık
*2, 5 kg acur
*1 kg tatlı biber
*1 kase cin biber
*1 demet maydanoz
*6 baş sarımsak
*1 kase nohut

Turşu suyu için:

*Her 5 er kg lık bidonlara
*1 nehir bardağı üzüm sirkesi
*1tatlı kaşığı limon tuzu
*1 çay bardağı tuz
*Ağzına değin su

Karmakarışık Kışlık Turşu Tarifi Yapılışı Malzemeler bol suda yıkanır Malzemelere bıçak batırılır, En alta bir avuçtan biraz eksik nohut konmak şartıyla malzemeler dizilir En üste maydanozdan konur sirke, tuzlu, limon tuzu ve su eklenip ağzı kapatılır Belirttiğim kilolara göre ben 4 adet 5 kg lık turşu elde ettim Turşu bildiğimiz üzere doğal antibiyotik özelliği taşıdığı için ben sarımsağı bol koydum çıtır çıtır yemesi de güzel oluyor 1 ay daha sonra Ağız tadıyla afiyetle yemeniz dileğiyle

Similar threads

Kışlık Turşu Tarifi İçin Malzemeler *8 kg İki tane kavanoz *1 orta boy lahana *2 kg Salatalık *2 kg Acur *2 kg Biber *1 kg Havuç *1 kg Yeşil domates Turşunun suyu için: *4 lt Su *7 su bardağı sirke *2 yemek kaşığı limon tuzu *14 yemek kaşığı iri tuz Kışlık Turşu Tarifi Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler *1 kg kornişon salatalık *1 kg havuç *1 kg kelek *Yarım kg acur *Yarım kilo tatlı sivri biber *Arzuya göre cin biber *810 diş sarımsak *1 yemek kaşığı limon tuzu *1 tatlı kaşığı toz şeker *1 avuç nohut *Sirke, su, kaya tuzu Karışık Turşu Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Kışlık Biber Turşu Tarifi İçin Malzemeler *4 kg kıl acı biber *3 buçuk su bardağı tuz *1 su bardağı limon tuzu *4 şu bardağı sirke *6 baş sarımsak Kışlık Biber Turşu Tarifi Yapılışı Biberleri yıkadıktan sonra uç ve baş kısmını kesin bidona koydum Sarımsakları soyup aralarına koydum Son...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Kışlık Turşu Tarifi İçin Malzemeler *3 kilo acur *1 su bardağı sirke *1, 5 yemek kaşığı limon tuzu *5 kaşık tuz *7 diş sarmısak *1 litre su Kışlık Turşu Tarifi Yapılışı Merhabalar Bugün sizlerle paylaştığım tarifi sadece acur ile yaptım Fakat siz isterseniz kornişon salatalık lahana...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Dolmalık Turşu Tarifi İçin Malzemeler *1 kg küçüklerinden dolmalık biber *1 kg acur ( salatalıkta olabilir) *1 kg yeşil domates *2 tane kırmızı biber *Küçük lahana *Sirke *Kaya tuz *Limon tuzu *3 yada 2 baş sarımsak *1 çay bardağı nohut *5 kg luk bidon Dolmalık Turşu Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
858,496Konular
981,872Mesajlar
29,915Kullanıcılar
Üst Alt